BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye oppkjøpsrykter rundt Sonera

Sonera leter etter en samarbeidspartner, og ifølge finske medier skal nå Deutsche Telekom være den heteste kandidaten.

Ole-Andreas Krohn
24. nov. 2000 - 11:47

Det finske teleselskapet Sonera er på ny i fokus for mulige oppkjøpssituasjoner.

Denne gangen kommer ryktet fra finsk presse som mener å vite at Deutsche Telekom skal være interessert i å ta over selskapet. Aksjekursen til Sonera steg med åtte prosent som følge av nyheten.

Mobilsjef og kommende konsernsjef i Sonera, Kaj-Erik Relander har tidligere i år sagt at selskapet inne årsskiftet var i samtaler med seks teleselskap om en strategisk allianse.

Hverken Deutsche Telekom eller Sonera ønsker denne gang å kommentere ryktene.

I tillegg til Deutsche Telecom har det spanske selskapet Telefonica vært nevnt som en mulig beiler til Sonera. Sannsynligheten for at Telefonica vil overta Sonera er imidlertid blitt mindre ettersom de to selskapene allerede samarbeider om en UMTS-lisens i Tyskland. Det er ikke forventet at noen av partnerne ønsker å dekke den andres andel av de kommende utbyggingskostnadene.

Dersom Sonera skal selges vil kjøperenl ventelig måtte legge rundt 120 milliarder kroner på bordet. I tillegg kommer altså finansiering av de forpliktelser som Sonera har pådratt seg i forbindelse med UMTS-lisensene.
Tele Danmark AS skal også ha vært nevnt som en mulig partner. Dette selskapet har imidlertid i likhet med de andre operatørene store finansieringsforpliktelser i tiden fremover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.