Nye ormer på MySpace og Facebook

Ormene er interessante meldinger som gir seg ut for å være fra venner.

Virusvernspesialisten Kaspersky Lab advarer mot to nye ormer som angriper brukere av de sosiale tjenestene MySpace og Facebook, døpt henholdsvis Networm.Win32.Koobface.a. og Networm.Win32.Koobface.b.

Begge sprer seg gjennom kommentarer og meldinger som sendes automatisk til venner hver gang den infiserte brukeren aksesserer sin konto. Ormene har også tilleggsfunksjonalitet, og kaprer ofrenes PC-er til zombie-nett.

Meldingene og kommentarene som sendes ut har lenker til et forfalsket Youtube-sted. Den som klikker på lenken informeres om at man trenger den siste utgaven av Flash Player. Biter man på det, tilføres man filen med ormen.

Kommentarene og meldingene som ormene lokker med er foreløpig begrenset til engelsk, ikke alltid like korrekt. Kaspersky oppgir disse eksemplene:

  • Paris Hilton Tosses Dwarf On The Street
  • Examiners Caught Downloading Grades From The Internet
  • Hello; You must see it!!! LOL. My friend catched you on hidden cam
  • Is it really celebrity? Funny Moments and many others

Ifølge Kaspersky ventes det at sosiale nettjenestene i stadig økende grad vil misbrukes av kriiminelle til å spre ondsinnet kode. En årsak er at brukere av slike tjenester er tillitsfulle til det ekstreme i forhold til meldinger fra venner og kjente.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.