JUSS OG SAMFUNN

- Nye politi.no en suksess

Politiet trommer seg fornøyd på brystet etter nylansering.

Kommunikasjonssjef Svein Holtan i Politidirektoratet er fornøyd med nye politi.no. Her demonstrerer han løsningen for justisminister Knut Storberget.
Kommunikasjonssjef Svein Holtan i Politidirektoratet er fornøyd med nye politi.no. Her demonstrerer han løsningen for justisminister Knut Storberget. Bilde: Per Ervland
14. sep. 2009 - 15:45

Nettportalen politi.no har i årevis blitt mobbet av en samlet web-bransje.

Det ble ikke stort bedre da relanseringen var et faktum for et par uker siden. Nettstedet webekspertene elsker å hate ble slaktet, blant annet for skrekkelig kode og nitrist design.

Og da har vi ikke engang nevnt fadesen som åpnet for at hvem som helst kunne leke seg med politiets URL. I ett døgn stod nettstedet åpent for potensielle cross site scripting-angrep (XSS).

Politiet selv er imidlertid godt fornøyd med løsningen, som Politiets Data- og Materialtjeneste (PMDT) har utviklet for til sammen 25,8 millioner kroner. (Altså ikke 28,5 millioner som PMDT selv oppga under lanseringen).

Kommunikasjonssjef Svein Holtan i Politidirektoratet sier seg fornøyd med at publikum nå tar i bruk de nye mulighetene i løsningen.

- Etter to uker har det kommet inn 1.100 anmeldelser til politiet, og det har kommet inn 70 tips. Det er vi godt fornøyd med, sier Holtan til NRK.

Det er foreløpig kun mulig å anmelde helt enkle forhold via nettportalen, som tyveri av sykkel eller mobiltelefon. For saker av mer alvorlig karakter må du fortsatt møte opp fysisk på politistasjonen.

Elektronisk anmeldelse via politi.no genererer en e-postmelding, som politiet manuelt må sjekk inn i deres øvrige systemer. Grunnen til at dette ikke er bedre integrert henger sammen med de bakenforliggende IT-systemene, som er overmodne for utskiftning.

Holtan forsikrer at digitale anmeldelser blir fulgt opp like godt som andre anmeldelser.

- Dette er en trygg, sikker og god løsning. Politiet håndterer nettanmeldelser på akkurat samme måte som vi har gjort med alle andre anmeldelser tidligere, sier han ifølge statskanalen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.