Nye PowerPC brikker

Motorola og IBM introduserte mandag tre PowerPC mikroprosessorer, inkludert to nye brikker og en høyhastighets oppgradering av 604e-brikken.

Motorola og IBM introduserte mandag tre PowerPC mikroprosessorer, inkludert to nye brikker og en høyhastighets oppgradering av 604e-brikken.

Til Nando Infotech sier Motorola og IBM at de vil introdusere deres nyutviklede 740- og 750-brikker, som vil selges med klokkehastigheter opptil 266MHz, og en raskere 604e-brikke som opererer ved klokkehastigheter så høyt som 350 MHz.

Motorolas produktsjef, Will Swearningen sier til Nando Infotech at 740- og 750-modellene, som bygger på en ny mikroarkitekturdesign, vil rettes mot markedet for høyytelses stasjonære PC-er, vanlige masseproduserte systemer og mobile produkter som bærbare PC-er.

- De vil henvende seg til en stor mengde applikasjoner. Dette inkluderer en mobil konfigurasjon, noe som ikke bare betyr høyere ytelse enn noe annet tilgjengelig for Mac OS miljøet, men vi tror den vil ha høyere ytelse enn noe tilgjengelig i "Wintel"-verdenen også, sier han. (Wintel er et valig brukt uttrykk om alliansen mellom Microsofts Windows og Intels prosessorer)

Selv om PowerPC tidlig på nitti-tallet ble ansett som den sterkeste utfordreren til Intels dominerende posisjon på CPU-markedet, leder Intel fortsatt med stor margin.

Swearington sier at de nye brikkene tilbyr fordeler for programmerere og utviklere som vil få dem til å lage produkter som kjører på PowerPC-prosessorer.

- Når du kombinenerer det faktum at utviklere vil ha tilgang til de nyeste og beste sakene fra infrastrukturen til en prosessor som har blitt betydelig raskere enn Wintel brikker, kommer vi til å begynne å se ting som vil få brukere til å adoptere PowerPC-miljøet, sier han.

PPC 604e-brikkene, som vil komme på markedet denne uken, vil ifølge Swearington appellere til utviklere av servere, flerprosessorsystemer og høyytelses arbeidsstasjoner. Ytelsen til 604e ble hevet gjennom ny produksjonsprosess-teknologi.

IBM sier til Nando Infotech at den raskeste 604e-brikken er prissatt til 995 dollar ved kjøp av kvantum på 1000 enheter. De raskeste 740- og 750-prosessorene vil selges for henholdvis 549 og 568 dollar i tilsvarende volum, ifølge Motorola.

Systemer som bruker prosessorene vil være tilgjengelige i løpet av noen få måneder.

Til toppen