BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye prosessorer for bærbare

Intel lanserte mandag flere nye Celeron-prosessorer for bærbare PC-er. Dette er de mest avanserte Celeron-prosessorene som er laget.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. feb. 2000 - 12:11

Den største forskjellen på dagens Celeron-prosessorer og Pentium III er sistnevntes spesielle komponent for parallellprosessering av data - Streaming SIMD Extensions (SSE) og 100 MHz systembuss.

SIMD står for "Single Instruction Multiple Data" og betyr at prosessoren kan ta et helt sett med data av samme type og prosessere dem ved hjelp av én enkel instruksjon, i stedet for at hver eneste datamengde må prosesseres sekvensielt, slik det gjøres i det fleste eldre prosessorer.

Nå er dette skillet mellom Celeron og Pentium III i ferd med å bli visket ut. Intel lanserte mandag tre nye Celeron-prosessorer, hvorav to er utstyrt med SSE og 100 MHz systembuss. Disse prosessorene har klokkehastigheter på henholdsvis 450 og 500 MHz. Den tredje prosessoren Intel presenterte i går var en 400 MHz Celeron-prosessor som opererer med spesielt lav arbeidsspenning, noe som gjør den spesielt egnet for de aller tynneste og letteste bærbare PC-ene.

Prisen for de nye prosessorene i kvanta på 1000 enheter er 96, 96 og 134 dollar for henholdsvis 400 MHz-utgaven, 450 MHz-utgaven og 500 MHz-utgaven.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.