Nye redaktører i digi.no

Einar Ryvarden (bildet) og Eirik Rossen blir hhv. ansvarlig redaktør og teknologiredaktør i digi.no, etter at Øystein Kvistad har takket ja til ny jobb.

Einar Ryvarden (bildet) og Eirik Rossen blir hhv. ansvarlig redaktør og teknologiredaktør i digi.no, etter at Øystein Kvistad har takket ja til ny jobb.

Etter syv hektiske år har ansvarlig redaktør i digi.no, Øystein Kvistad, bestemt seg for å gå videre.

Internt i Katalysator Media har beslutningen vært kjent siden i sommer, da Kvistad takket ja til stillingen som daglig leder for Kunnskapsparken Steinkjer AS.

- Det er naturligvis med vemod jeg forlater digi.no, men det passer godt for alle parter at det skjer nå. Jeg har fått et nytt og spennende jobbtilbud i hjemfylket mitt som jeg ikke kunne si nei til, samtidig er ryddejobben over i digi.no. Avisen har fått kontroll på sine kostnader, vi tjener bra med penger og er igjen gearet for vekst, sier Kvistad, og legger til at han overlater sjefredaktørstolen til Einar Ryvarden (37) med den beste samvittighet.

- Det har blitt en del av kulturen i digi.no at vi skaper våre egne ledere - vi bygger opp flinke folk som til enhver tid skal kunne fylle nye administrative roller. Nå er det Einar sin tur. Foruten å være en drivende dyktig nyhetsjeger, er han også idérik, han kjenner og forstår IKT- og mediebransjen svært godt, og det er heller ingen ulempe at han er kommersielt anlagt - i en positiv redaksjonell betydning av ordet, sier Kvistad, som tiltrer sin nye jobb ved årsskiftet.

Einar Ryvarden har jobbet som næringslivsjournalist i digi.no de siste fire årene, og kan i tillegg skilte med mange års journalisterfaring i bl.a. Dagens Næringsliv og Computerworld. Han gleder seg til å ta fatt på redaktørjobben i digi.no. Han har også jobbet som informasjonsrådgiver i PR-selskapet Geelmuyden-Kiese og som konsulent i WM-data.

- digi.no vil fortsatt satse på den modellen som vi nå har bevist gir plussresultater. Det blir min rolle å videreføre dette, samtidig som konseptet skal videreutvikles.

- Den første endringen er like om hjørnet - digi.no kommer om kort tid i ny og forbedret design. I tillegg ansetter vi i disse dager nye næringslivsjournalister for å styrke vår bransjedekning, forteller Ryvarden.

Teknologiredaktør Eirik Rossen (55) har i likhet med Kvistad jobbet i digi.no siden oppstarten, og har følgelig vært med på hele dotcom-bølgens vekst og fall. Han har også bred avisbakgrunn, blant annet som mangeårig redaktør av Datatid og utenriksredaktør i Klassekampen.

- Optimismen er på vei tilbake i bransjen, og nå bygger den på økonomiske realiteter. Vi er Europas eldste rene nettavis, og vi har vært en faglig suksess. Nå ser jeg fram til kommersiell suksess, sier Rossen.

Til toppen