FORBRUKERTEKNOLOGI

Nye samlepakker skal stoppe alle trusler:

Mange sikkerhetspakker luker bare ut enten virus eller spionvare, men nå er F-Secure og CA laget nye samlepakker.

10. okt. 2006 - 12:02

F-Secure er klare med sin forbrukerpakke F-Secure Internet Security 2007. Selskapet viser til at når det ikke er spektakulære virusangrep av samme typen som i tidligere år, er det dessto mer vanlig med skjulte angrep. Ondsinnet kode er blitt et virkemiddel for kriminelle bander, og de prøver nettopp å unngå for mye oppmerksomhet.

Oppdateringene i F-Secures sikkerhetspakke for forbrukere har til hensikt å tilby avansert beskyttelse mot nye og ukjente trusler, heter det. Pakken tilbyr nye funksjoner for å avsløre uvanlig programaktivitet og skjulte førstedagsangrep.

─ Når fienden opptrer i det skjulte med usynlig spyware, er vi nødt til å ha en slags innbruddsalarm som varsler når det foregår uvanlig programaktivitet som indikerer at uvedkommede har tatt seg inn i familiens PC. Som markedets første, har vi i F-Secure Internet Security inkludert nettopp slike nye funksjoner for at forbrukerne kan ta vare på PCen og beskytte familiemedlemmer og deres digitale data, sier Dag Arne Jerstad, daglig leder i F-Secure Norge i en pressemelding.

F-Secure har lagt inn i kontinuerlig overvåking av programmers oppførsel i sanntid, kalt DeepGuard. Denne funksjonen stopper programmer som den vurderer som en potensiell risiko. Den suppleres av en egen snokvarsler, som skal være i stand til å blokkere angrep.

En annen egenskap ved pakken er at den lar foreldre definere sikkerhetsprofiler for sine avkoms bruk av Internett, med utgangspunkt i ferdige nivåer for henholdsvis barn, ungdom og vosken.

Enbrukerutgaven er priset til 74,90 euro, tre lisenser koster 79,90 euro og fem lisenser 148 euro. Ett års fornyelse koster 59,90 euro.

CA har samlet all sikkerheten en PC trenger i én pakke, først og fremst med tanke på énbrukere og husholdninger: CA Internet Security Suite 2007 omfatter antivirus, antispam, antispionvare, en forbedret brannmur, og sikkerhetskopiereren CA Desktop Desktop DNA Migrator 2007.

Hensikten med pakken, ifølge Dag Honningsvåg, toppsjef i CA Norge, er å tilby noe som er både sikkert og diskret.

– Under utviklingen er det lagt vekt på at løsningen ikke skal oppfattes som forstyrrende. Brukeren har ikke behov for kontinuerlige varslinger, kompliserte innstillingsmuligheter eller et produkt som reduserer maskinens yteevne. I tillegg har CA Internet Security Suite 2007 en funksjon som gjør at foreldre kan beskytte sine barn mot upassende innhold på Internett, sier han.

Suiten styres fra et kontrollpanel. En egen overvåker – døpt «Secure Now» – følger med i innstillingene og programfunksjonene og skal sørge for at alt er optimalt til enhver tid. Et eget system – «Threat Outbreak Warning System» – skal gi brukeren oppdatert og detaljert informasjon om de farligste og de nyeste sikkerhetstruslene. Spionvernet skal gjøre det enkelt å fjerne og unngå uønskede ActiveX-funksjoner. Den skal også kunne sørge for å unngå endringer som kan være skadelig for filen Windows Host, filer i Windows-registeret eller i startmenyen.

Suiten kommer i en énbrukerversjon og en trebrukerversjon. Norske priser er ikke kjent. Europeiske priser er henholdsvis 49,95 og 69,95 euro. Salget vil foregå over CAs nettsted, og gjennom forhandlere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.