BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye samtaler i dag

Samferdselsminister Odd Einar Dørum, konsernsjef i Telenor Tormod Hermansen og styreformann i Telenor Arnfinn Hofstad fortsetter i dag samtalene om hvem som visste hva om Telenor/Telia-fusjonen før saken sprakk i Dagsrevyen for en uke siden.

Frode Eriksen
28. jan. 1998 - 10:43

Tirsdag ble det kjent at Telenor informerte lederne i Arbeiderpartiet og Høyre om de avbrutte samtalene om en mulig fusjon av de to statseide teleselskapene Telenor og Telia. Dette resulterte i at statsråd Odd Einar Dørum tirsdag krevde en redgjørelse av Telenor-ledelsen. Etter et halvannen times langt møte, ble det klart at diskusjonene fortsetter onsdag.

Dørum har bedt om en forklaring på hvorfor lederne for to av de tre største opposisjonspartiene ble informert om de brutte fusjonsplanene før regjeringen fikk anledning til å orientere Stortinget.

Informasjonssjef i Samferdselsdepartementet Ivar Torvik, sier til Dagbladet at det har vært et møte mellom ledelsen i Telenor og Samferdselsdepartementet og at samtalene skal fortsette. Telenor-ledelsen har gitt den redgjørelsen som Dørum etterlyste, bekrefter Torvik, men sier at samtalene fortsetter onsdag.

Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland ble orientert om Telenor/Telia-saken mandag, bare få dager etter fredagen da Dørum ga Tormod Hermansen beskjed om at samtalene med Telia skulle avsluttes. Høyres leder Jan Pettersen fikk vite om saken to dager senere, mens Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen ikke ble orientert før saken kom i Dagsrevyen.

Dørum var ikke kjent med at de andre partilederne kjente til saken.

Ifølge Telenor ble flere involverte parter orientert om forhandlingene. De internasjonale samarbeidspartnerne er holdt løpende orientert, i tillegg til de konserntillitsvalgte, og to partier i opposisjonen på Stortinget.

Ifølge Telenors pressetalsmann Dag Melgaard skjedde alle orienteringene i full fortrolighet, med bakgrunn i frykt for lekkasje til mediene.

Stortinget skal torsdag behandle et krav fra Fremskrittspariet om at denne sakel skal legges fram som en åpen høring i Stortinget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.