BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye skyproblemer for Amazon

En rekke nettjenester opplevde nye problemer med gigantens nettsky i natt.

9. aug. 2011 - 08:53

Natt til tirsdag var det igjen problemer for Amazons «Elastic Computer Cloud» (EC2) plattform, melder flere nettaviser.

Søndag kveld opplevde selskapet store problemer med sitt datasenter i Dublin, som digi.no rapporterte mandag. Et lynnedslag skapte store problemer for strømforsyningen, noe som sørget for at Amazons nettsky-hub mot Europa opplevde problemer store deler av dagen.

I skrivende stund er ikke alle problemene ryddet opp i.

I natt var det imidlertid i Virginia problemene oppsto, men de løste seg raskt. Innen ca. 30 minutter var problemene løst. Det melder blant annet The Next Web og TechCrunch tirsdag. Flere kjente nettsteder, som Reddit og Foursquare, drives av nettskyen til Amazon og fikk følgelig problemer.

Det er imidlertid ikke første gang Amazon har hatt problemer med EC2. I april opplevde selskapet at en kollaps sørget for at nettskyen var nede i 48 timer.

Spørsmålet er om Amazons problemer de siste dagene vil gjøre noe mer interessen for nettskyen blant kundene. Azeem Azhar, administrerende direktør for PeerIndex, et selskap innenfor sosiale data, sier til Wall Street Journal at de har blitt rammet hardt av nedetiden til EC2. Men han er ikke i tvil om fordelene ved nettskyen.

- Faktum er at vi har gått fra ingen ting til å prosessere millioner av datahenvendelser hver dag på mindre enn seks måneder. Vi kunne ikke gjort det uten nettskyen, sier Azhar til avisen.

Han påpeker at de bruker det som tilsvarer over 100 servere, men bare for et par timer per dag. Dersom de skulle driftet tjenesten selv ville det kostet flere millioner kroner i maskinvare som store deler av tiden ville vært uvirksom.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.