BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye smartkort sikres uten PIN-koder

ActivCard og svenske Precise Biometrics samarbeider om smartkort som selv kontrollerer at fingeravtrykket er korrekt - og følgelig ikke trenger PIN-kode.

30. mai 2001 - 10:04

Det nye systemet som ActivCard Inc og Precise Biometrics AB samarbeider om, ble vist på en messe i Las Vegas for et par uker siden. Det vil kunne tilbys løsningsleverandører når det er ferdigstilt en gang til høsten.

ActivCard er en kjent leverandør av smartkortsystemer for autentisering og adgangskontroll, mens Precise Biometrics har et utvalg produkter for analyse og kontroll av fingeravtrykk. Den nye løsningen går ut på å slå sammen løsningen ActivCard Gold, en sikker infrastruktur for utsteding og styring av smartkort, med Match-On-Card-teknologien til Precise.

De to partnerne mener det er en stor svakhet ved dagens systemer for fingeravtrykksbasert autentisering at fingeravtrykkene lagres enten på lokale PC-er eller i sentrale databaser. Ved å la smartkortet selv kontrollere at fingeravtrykket du leverer for å legitimere deg, stemmer med det som er nedfelt i smartkortet, slipper man å lagre fingeravtrykk på PC-er og servere. Man trenger heller ikke supplere smartkortet med passord eller PIN-koder. Det åpner for sikkerhetsinfrastrukturer der ett smartkort og ett fingeravtrykk gir tilgang til alle nødvendige tjenester.

Løsningen skal implementeres på Open Platform, en interoperabilitetsstandard som Visa overlot til det brede konsortiet GlobalPlatform Inc i 1999. Det gjør at ActivCard med Match-On-Card vil kunne brukes mot de fleste eksisterende smartkortløsninger. Partene ser for seg at brukere kan få ett kort til bruk i flere sammenhenger, som betalingskort, kredittkort, legitimasjon, interaktive tjenester, digital signatur og så videre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.