Nye smarttelefoner fra Nokia

Også Nokia har annonsert flere nye mobiltelefoner i dag.

Også Nokia har annonsert flere nye mobiltelefoner i dag.

Nokia lanserte i dag to nye smarttelefonmodeller, samt en mobiltelefon med støtte for selskapets nylig annonsert talemeldinger.

Nokia 6680 er en smarttelefon med støtte for GSM, EDGE og UMTS (WCDMA). Den er utstyrt med to digitale kameraer, blits og fargeskjerm.

Mobilen er basert på Series 60-plattformen og er utstyrt med nettleser, støtte for kalenderfunksjoner, videostreaming, toveis videosamtaler, deling av videoklipp og e-post. Den inkluderer en musikkspiller med stereolyd, som støtter en mobil musikknedlastingstjenestes Nokia har lansert i samarbeid med Loudeye tidligere i dag.

Modellen ventes å komme på markedet i mars i år har vil koste omtrent 500 euro, uten subsidier.

De to kameraene er et VGA-kamera på forsiden av terminalen, og et 1,3 megapikslers kamera med et bevegelig deksel. Selskapets kommer derimot ikke med entydig forklaring på hva brukerne egentlig skal med to kameraer i samme håndsett. Det kan være at det lavoppløslige kameraet skal være raskere tilgjengelig enn det høyoppløslige, som er bedre beskyttet.

Mobilen veier 133 gram og måler 108,4 x 55,2 x 20,5 mm.

Nokia 6681 er primært en enklere utgave av 6680. Den mangler VGA-kameraet og UMTS-støtten. Modellen kan ventes på markedet i april i år, til en usubsidiert pris på omtrent 450 euro. Vekt og dimensjoner er de samme som for 6680.

Den tredje modellen Nokia har lansert i dag, heter 6101. Dette er en foldetelefon som ventes å koste omtrent 250 euro, eksklusive avgifter og subsidier. Denne skal bli tilgjengelig i andre kvartal i år, og gir operatørene mulighet for en rekke spesialtilpasninger, inkludert menyikoner, tjenestetilganger, bakgrunner og vekkingsgrafikk.

Modellen er utstyrt med et VGA-kamera med selvutløser, to fargeskjermer, FM-radio og støtte for Nokias nye talemeldingstjeneste, Xpress audio messaging, som gjør det mulig å ta opp og sende talebeskjeder med få tastetrykk via multimediemeldinger (MMS). Telefonen støtter også push-to-talk, men dette støttes i hvert fall foreløpig ikke av de norske mobiloperatørene.

Til toppen