Nye SOL helt OK, mener Konkurransetilsynet

Nettredaktør Arne H. Krumsvik i Dagbladet uttalte i helgen at avisen vurderer å melde SOL til Konkurransetilsynet fordi Dagbladet ikke ble invitert til å være med på SOLs nye startside. Tilsynet har imidlertid ingen tro på at Dagbladet kan vinne fram med en klage på SOL.

Da Schibsted og Scandinavia Online (SOL) i forrige uke presenterte nye SOL, var det med utvalgte samarbeidspartnere på innholdssiden. Av disse partnerne har Schibsted eierandeler i syv; Aftenposten, Verdens Gang (VG), Dine Penger, NTB, ScanFoto, digi.no og SOL Børs. Tjenesten DinSide er den eneste av partnerne som er fullstendig uavhengig av Schibsted.

I følge en artikkel i Finansavisen, vurderer Dagbladet nå å anmelde SOL/Schibsted til konkurransetilsynet, siden tabloidavisen ikke var invitert med i SOL-samarbeidet. "Vi vurderer anmeldelse til konkurransetilsynet" er nettredaktør Arne H. Krumsvik sitert på i Finansavisen:

I Konkurransetilsynet understrekes det at kun kan uttale seg på generelt grunnlag, siden det foreløpig ikke har kommet inn noen anmeldelse fra Dagbladet.

- Dette er jo ikke noen sak ennå, men umiddelbart må jeg si at det nok er tvilsomt at Dagbladet vinner frem, sier informasjonssjef Jonette Øyen i Konkurransetilsynet.

- Dette handler om forretningsnektelse, og så lenge Dagbladet har andre muligheter til å publisere sitt stoff, er de ikke lukket ute fra markedet. SOL står fritt til å velge samarbeidspartnere, så lenge den parten som utelukkes har andre muligheter. Men jeg presiserer at jeg må se en eventuell sak før vi kommer med en endelig beslutning, sier Øyen til digi.no.

Også Nettavisen fikk oppleve å bli ekskludert fra SOL-selskapet, men administrerende direktør Knut Ivar Skeid er ikke så bekymret over det.

- Vi hadde ikke regnet med å bli spurt om å være med i nye SOL. Jeg vet ikke helt hva svaret hadde blitt heller. Det hele er litt latterlig, sier Skeid til digi.no.

Til toppen