BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye standardavtaler fra KDL

Kontor og Datateknisk Landsforening har lansert to nye standaravtaler for kontraktsinngåelse i datasaker.

Eirik Flaa
10. jan. 1997 - 16:50

De nye avtaleverkene omfatter en standaravtale ved konsulentbistand, og en standardavtale for systemutviklingsprosjekter. I følge Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL) er avtalene et kjærkomment bidrag til bransjen.

- Amerikanskbaserte selskaper har ofte bibeltjukke avtaleverk som er tilpasset amerikansk rett. Kundene har i mange tilfeller ingen annen mulighet enn å undertegne, sier Per Morten Hoff i KDL til Digi:Data. Han legger til at det har vært en mengde juridiske stridigheter på grunn av uklare og kompliserte avtaler som ikke er tilpasset det norske juridiske system.

-Norske selskaper har vært nødt til å bruke store summer på advokater for å ordne opp i tvistene. Vi har imidlertid lagt ned et betydelig arbeid i å utforme et standardisert avtaleverk for norske forhold, sier Hoff, som avslører at KDL har brukt mer en 100.000 kroner på å utvikle standardavtalen for systemutviklingsprosjekter.

Prisene for konsulentbistandsavtalen er hhv. 20- (medl.)og 50 kroner (ikke medl.), mens avtalen for systemutviklingsprosjekter koster hhv. 5000 (medl.) og 7000 kroner (ikke medl.). Årsaken til at prisen på sistnevnte er såpass mye høyere skyldes i hovedsak høye utviklingskostnader, og lav forventet distribusjonsgrad. I tillegg bør det også nevnes at avtalen for systemutviklingsprosjekter vil bli distribuert elektronisk slik at den kan benyttes flere ganger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.