Nye store tap for Ementor-konsernet

Oppryddingen i blant annet Ementors IT-systemer blir dyrere enn forventet og skaper et nytt, stort underskudd for Jo Lunder.

Skadeskutte Ementor har vært gjennom blodrøde tall, nedskjæringer og sammenslåinger i siden dotcom-bølgen falt sammen i 2001. Og det er ikke slutt.

Målet er klart: Fusjonen mellom Ementor, Atea og Topnordic skal gi storskala-fordeler og overskudd, men forløpig koster sammenslåingen selskapet dyrt.

I dag ble resultattallene fra tredje kvartal presentert, som viser et blodrødt underskudd på minus 218 millioner kroner. For Ementor går i underskudd i alle de fire landene der de nå har virksomheter etter fusjonen med Topnordic og Atea.

Toppsjef Jo Lunder legger skylden på en uventet dyr omstruktureringen. Blant annet har fusjonen av selskapet gjort at 165 ansatte var overflødige. Dette kostet konsernet 57 millioner kroner. I tillegg kommer en dyr integrasjon av IT-systemene på 114 millioner kroner og flytting samlokaliseringskostander på 46 millioner kroner.

I Sverige rammes blant annet selskapet av at den nye regjeringen stopper hjemme-PC-ordningen.

Målet er at de tapsbringende endringene skal gi full effekt - og forhåpentligvis et overskudd i andre kvartal til neste år.

Heller ikke salget har enda fått se noen fusjonseffekter. Alle oppkjøpene gjør det vanskelig å sammenligne direkte, men total-omsetningen til de tre store selskapene faller med 2,7 prosent (til 2.417 millioner kroner) når man ser på sammenlignbare tall fra tredje kvartal i fjor. Dette skyldes blant annet et fall i konsulent-virksomheten, noe som blant annet skyldes salget av Avenir til EDB.

I Norge vokser dog Ementor og endte med en omsetning på 415 millioner kroner, et løft på 10 prosent fra i tredje kvartal i fjor.

Til toppen