Nye stormaskiner til Evry

Oppgraderer til zEC12.

Nye stormaskiner til Evry
zEC12 ble lansert i august i fjor. Stormaskinene til Evry håndterer 120 millioner transaksjoner per dag. Bilde: Creative Commons

Evry melder at de har inngått en av tale med IBM om å oppgradere sitt stormaskinmiljø. Avtalen varer i tre år. Den er verdt 46 millioner kroner, og tilfører Evry tre stykk zEnterprise EC12.

zEC12 ble lansert i august i fjor. Dens egenskaper ble gjennomgått i denne artikkelen: Stormaskin «for nettskyen». Her forklares det også hvorfor zEC12 ligger an til å bli IBMs mest lønnsomme produkt. Sammenliknet med forgjengeren tilbyr zEC12 opptil 25 prosent høyere ytelse, og opptil 50 prosent mer kapasitet. Det er videre en lang rekke forbedring innen sikkerhet, administrasjon, virtualisering og så videre.

Ifølge Evry får de en «skalerbar plattform som sikrer førsteklasses tjenester tilpasset kundenes krav til tilgjengelighet, pålitelighet, kostnadseffektivitet og sikkerhet for deres forretningskritiske applikasjoner.»

Konserndirektør Håvard Larsen beskriver EC12 som markedets «mest stabile og skalerbare plattform».

Geir Remman i Evry skriver i en e-post til digi.no at stormaskinene deres håndterer rundt 120 millioner transaksjoner hver dag, og at volumene øker.