Nye stortap hos svenske ERP-leverandørene

De tre svenske forretningssystem-selskapene IFS, IBS og Intentia sliter alle med store underskudd.

De tre svenske forretningssystem-selskapene IFS, IBS og Intentia sliter alle med store underskudd.

De tre svenske leverandørene av forretningssystemer (ERP) sliter alle i motbakke. Årsakene er trolig flere, men trekløveret IFS, IBS og Intentia rammes av hard konkurranse både fra mindre og større aktører.

For det er i mellommarkedet aktører som SAP og Oracle nå satser. I tillegg presser Microsoft på med større tyngde etter å ha kjøpt opp danske Navision i 2002.

Intentia la frem nye rekordunderskudd på tirsdag og i forrige uke kom IFS med nye underskudd.

Intentia fikk et underskudd på hele 328 millioner svenske kroner i tredje kvartal. Dette var 70 millioner verre enn estimatene, skriver di.se. Mesteparten – 260 millioner – skyldes den storstilte opprydningen selskapet nå er inne i, men driften går altså også med stort underskudd.

Den svenske ERP-leverandøren IFS sliter fortsatt med underskudd i tredje kvartal, men trøsten er at de er mindre enn ventet. ERP-leverandørene hadde en omsetning på 503 millioner svenske kroner, et svakt løft på 11 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

Resultatet er dessverre fremdeles rødt – minus 37 millioner svenske kroner – men det er en bedring fra samme kvartal i fjor da resultatet endte på minus 84 millioner kroner.

IFS gjennomfører nå en emisjon på 267 millioner svenske kroner, garantert av største eier, den svenske finansmannen Gustaf Douglas

IBS har ennå ikke lagt frem tall for tredje kvartal, men i andre kvartal endte selskapet med et tap på 30 millioner svenske kroner etter en omsetning på 549 millioner kroner. Dette er et fall fra tredje kvartal i fjor, da selskapet omsatt for 569 millioner kroner. Da tapte selskapet 34 millioner kroner.

Til toppen