BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye styreredskaper fra Microsoft

Microsoft vil i løpet av året komme med tre nye styreredskaper for PC. Blant disse er SideWinder Force Feedback Wheel Pro, et sett bestående av ratt og pedaler utstyrt med motorer som gir respons i henhold til spillet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. juni 1998 - 11:09

SideWinder Force Feedback Wheel Pro består av et ratt og et sett med pedaler montert på et stativ og er selvsagt beregnet for bilspill. Pedalene skal være utstyrt med et antisklibelegg for å holde føttene på plass. Ole Tom Seierstad ved Microsoft Norge forteller til digi.no at Wheel Pro først kommer nærmere jul, og at prisen ennå ikke er klar.

Microsoft SideWinder Freestyle Pro.
Microsoft SideWinder Freestyle Pro.

SideWinder Freestyle Pro er en spillkontroll med interne bevegelsessensorer. Denne registrerer hvordan kontrollen helles i forskjellige retninger, og utnytter disse bevegelsene for å kontrollere det som skjer i spillet. Det er også mulig å koble ut denne funksjonaliteten og bruke Freestyle Pro som en vanlig digital spillkontroll.

Ifølge Seierstad vil Freestyle Pro komme på markedet rett etter sommeren. Prisen på denne er heller ikke klar.

Det siste maskinvareproduktet Microsoft har annonsert i denne omgang, er en videreutviklet Intellimouse.

Microsoft Intellimouse Pro.
Microsoft Intellimouse Pro.

Intellimouse Pro skal ha en mer ergonomisk utforming og er blant annet utstyrt med et gummibånd for å forbedre håndgrepet rundt musen. Den er selvsagt også utstyrt med det vanlige hjulet som kan brukes til å zoome og bla i dokumenter. En rekke applikasjoner støtter denne funksjonaliteten.

Intellimouse Pro er allerede tilgjengelig i USA og koster omtrent 70 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.