BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye Sun-tjenester for billigere drift

Sun lanserer nye abonnementstjenester som lover kundene billigere drift av Solaris og x86-systemer.

3. mai 2005 - 11:15

På sin kvartalsvise produktoppdatering vil Sun lansere nye abonnementsbaserte driftstjenester, skriver flere amerikanske nyhetstjenester. Under fellesbetegnelsen Sun Connection lanseres oppdateringstjenesten Update Connection og systemovervåkingstjenesten Management Connection. Begge tjenestene skal generere inntekter for Sun samtidig som de skal spare kundene for betydelige utgifter og gi lengre oppetid på IT-systemene.

Management Connection innebærer at Sun overvåker kundens IT-system og tar på seg å fikse feil før de utløser nedetid og andre store problemer. Tjenesten bygger på driftsverktøy som Sun skaffet seg seint i fjor ved oppkjøpet av SevenSpace. (Se artikkelen Sun kjøper seg inn i tjenestemarkedet fra 30.11.2004.) Tjenesten dreier seg ikke bare om Solaris-servere, men også om x86-systemer fra andre leverandører enn Sun.

Update Connection innebærer at kunder, uavhengig av plattform, vil få automatisk levert oppdateringer til både systemprogramvare og applikasjoner.

En tredje nyhet som også er relatert til drift, men som ikke ser ut til å omfattes av Sun Connection, er N1 Service Provisioning System. Det dreier seg om et verktøy for å fjerninstallere programvare i servere. Systemet skal kunne brukes for å levere operativsystemer som Solaris, Windows og Red Hat Enterprise Linux, samt Java-serverprogramvare fra Sun, Oracle, IBM og BEA. Prisen er antydet til 1400 dollar per server.

De nye driftstjenestene viderefører Suns strategi med å profilere seg innen tjenester levert som abonnementer. Før jul kunngjorde selskapet en tjeneste for utleie av datakraft, etter prinsippet «én dollar per CPU per time». Denne tjenesten ventes å bli tilgjengelig i inneværende kvartal.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.