Nye Symantec-klager mot Microsoft

Symantec sier Microsoft bruker ufine metoder for å hindre dem fra å levere sikkerhet til Vista.

28. sep. 2006 - 10:44

Symantec har gått offentlig ut med klager om at Microsoft holder tilbake informasjon om nye sikkerhetsfunksjoner i Vista. Det gjør det umulig for Symantec å utvikle produkter som kan konkurrere med nye funksjoner som Microsoft utvider operativsystemet med, sier selskapet.

Tidligere har Symantec og Cisco uttrykt sin misnøye med at Microsoft hindrer betrodd tredjepart fra å lage programvare som kan gjennomføre endringer i kjernen i 64 biters utgaven av Vista. I 32 biters Vista og tidligere utgaver av Windows er ikke dette noe problem, og det er et vilkår for at tredjeparts sikkerhetsprogramvare skal kunne fungere.

    Les også:

De nye klagene fra Symantec gjelder programmeringsgrensesnitt (API-er) og utviklerpakker til spionvernet i Vista, kalt Windows Defender, og til det nye dashbordet som skal gi Vista-brukere en samlet oversikt over alle sikkerhetsfunksjonene de har installert på PC-en. Symantec sier Microsoft ikke har gitt dem verken API-er eller utviklerverktøy som vil gjøre det mulig for dem å få sine sikkerhetspakker ut tidsnok til å rekke Vista-lanseringen. I flere land, blant dem USA, har Symantec avtale med ledende PC-leverandører om forhåndsinstallasjon av sikkerhetsvare, og selskapet er følgelig nødt til å ha produktene sine klare innen utgangen av oktober.

Symantec har ikke gått så langt som å levere en formell anklage til antitrustmyndighetene i EU eller USA.

EU har advart Microsoft mot å implementere sikkerhetsfunksjoner i Vista på en måte som reduserer IT-sikkerhetsselskapene muligheter til å konkurrere. I likhet med flere konkurrenter har Symantec gjort sine synspunkter kjent overfor EU-kommisjonen. Selskapet har også antydet at en formell klage kan komme dersom Microsoft ikke endrer kurs.

– Microsoft bruker sin dominerende stilling til å regulere hva slags sikkerhet som kan leveres til systemet deres, og hvordan det skal kunne leveres. Microsoft har avgrenset valgmulighetene til dette: «Dere må uansett holde dere til det vi tilbyr», heter det i en uttalelse fra Symantecs visepresident for forbrukerteknologi, Rowan Trollope, til Associated Press.

Ifølge Symantec opplevde de noe liknende da Microsoft utstyrte Windows med en egen brannmur. Da ga Microsoft seg til slutt.

John Brigden, Symantecs Europa-sjef, kommer med tilsvarende synspunkter til News.com som Trollope til Associated Press. Han holder fast ved at Symantec ikke har mottatt verken utviklerinformasjon eller API-er for Windows Defender.

Microsoft påstår overfor News.com at deres «sikkerhetspartnere» mottok API-ene til Defender 22. september, og at Symantec mottok dem 25. september. Selskapet innrømmer at utviklerinformasjon kanskje ikke ble gitt på en så ryddig måte som man kunne ønsket.

Symantecs konkurrent McAfee bekrefter overfor News.com at heller ikke de har mottatt API-ene og utviklerverktøyene til Defender, og at de er bekymret for konkurransesituasjonen framover.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.