Nye tastaturer for hjemmebrukere

Microsoft lanserte denne uken to nye tastaturer spesielt beregnet for hjemmebrukere.

Microsoft lanserte denne uken to nye tastaturer spesielt beregnet for hjemmebrukere.

Microsoft skal til høsten lansere Windows XP Media Center Edition på norsk. Selskapet klargjør lanseringen ved å annonsere et nytt tastatur som kan brukes sammen med PC-er basert på dette operativsystemet. Dessuten har selskapet annonsert en tastaturpakke for fotoentusiaster.

Microsoft Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition er ifølge Microsoft det første tastaturet skreddersydd for Windows XP Media Center PC, som både kan fungere som tastatur, mus og fjernkontroll på samme tid.

Tastaturet har opplyste taster for enklere navigering i mørket, en egen Media Center-tast som starter Windows XP Media Center eller leder brukeren direkte til hovedmenyen.

Tastaturet er basert på infrarød teknologi, som forhindrer at naboens trådløse tastatur forstyrrer. Rekkevidden er oppgitt til omtrent 10 meter.

Pakken er tilgjengelig i butikk fra september til en veiledende pris på 999 kroner.

Microsoft Optical Desktop 5000 er derimot pakke beregnet for fotofrelste. En mus, ett tastatur og programvare for digitale bildebehandling skal forvandle hjemmekontoret til et mørkerom.

Tastaturet kommer med innebygd PhotoCenter med funksjoner som hurtigtast for de mest brukte redigeringsfunksjonene, for eksempel Zoom Slider, som enkelt zoomer inn og ut bilder. Den trådløse optiske datamusen støtter dessuten et såkalt Magnifier-verktøy, noe som i praksis skal gjøre det mulig for brukeren enkelt å forstørre deler av skjermen for gransking og redigering. Programvaren som følger med er Digital Image Standard 2006.

Batterilevetiden er oppgitt til å være minst seks måneder med til sammen fire AA-batterier.

Pakken er tilgjengelig i butikk fra september til en veiledende pris på 849 kroner.

Til toppen