Nye telefoner fra Sony Ericsson

I morgen har Sony Ericsson invitert verdens telejournalister til møter på 20 forskjellige steder. Her er hva som skal skje:

I morgen har Sony Ericsson invitert verdens telejournalister til møter på 20 forskjellige steder. Her er hva som skal skje:

Sony Ericsson Mobile Communications viste ikke frem noen nye telefoner på GSM-messen i Cannes for to uker siden. I stedet for å vente på CeBIT-messen senere i mars, kjører selskapet trolig en større lanseringsrunde i morgen.

digi.no og resten av norsk næringslivs- og telepresse er invitert til pressekonferanse hos Sony Ericsson Norges-kontor i Asker i morgen klokken 11:00. Det samme skjer i en rekke andre land.

Men mye av det som skal skje er allerede lekket ut av Sony Ericssons topp-markedssjef Jan Wäreby i et intervju med Svenska Dagbladet 22. februar.

digi.no omtalte nyhetene samme dag: Her er hva Sony Ericsson planlegger

Sony og Ericsson gikk sammen på mobiltelefonsiden 1. oktober i fjor. Men det er i mars de første ekte samarbeidsproduktene kommer. Telefonene får nytt japansk-inspirert design. Mot slutten av året skal alle gamle Ericsson-telefoner være faset ut, forteller Wäreby til Svenska Dagbladet.

Wäreby røper mye på forhånd: De nye telefonene skal være tilpasset bruk sammen med flere av Sonys konsumentprodukter, som lomme-PC-er, videokamera, PC-er og musikkprodukter. Sammenkoblingen skal skje med Bluetooth, en standard Ericsson har vært den ivrigste talsmannen for. Telefonene skal også inneholde stasjoner for Sonys flash-minnekort, Memory Stick, noe som vil la brukere blant annet flytte MP3-filer mellom telefonen og annet utstyr.

Men den største nyheten er kanskje at de fleste telefonene skal få fargeskjerm. I løpet av et år vil alle de dyre og mellomdyre modellene få fargeskjermer, men billigmodellene under tusenlappen vil fremdeles ha sort/hvitt-skjermer. Sony Ericssons markedssjef lover at selskapet skal ha sin første UMTS-telefon i salg om rundt et år. Ryktene sier at Sony Ericsson skal vise frem denne telefonen i morgen.

Ifølge ryktemakerne er selskapet også klar med en oppdatering av R380, telefonen med den trykksensitive, avlange skjermen (bildet ved ingressen). Det hadde ikke vært overraskende med en oppdatering til fargeskjerm og GPRS.

Til toppen