Nye telekutt i vente

Flere mister jobben innenfor internasjonal telebransje. Ericssons produsent av mobiltelefoner, Flextronics, sier opp 7.000, mens Motorola vurderer å legge ned en fabrikk med 3.100 ansatte i Skottland.

Når Flextronics sier opp 7.000 ansatte er dette samtidig 10 prosent av alle ansatte i selskapet. Det er i hovedsak i Nord-Amerika oppsigelsene skjer for selskapet vil i større grad flytte produksjonen til lavkostland i Asia, heter det i selskapets siste kvartalspresentasjon.

Motorolas planer om å legge ned en hel mobiltelefonfabrikk ved Edinburgh i Skottland vil koste 3.100 arbeidsplasser. Det amerikanske selskapet vil kutte kostnader over hele verden og har siden desember i fjor annonsert 22.000 oppsigelser innenfor selskapets ulike virksomhetsområder.


Håpet er ikke ute i Skottland, og den britiske regjeringen driver intens lobbyvirksomhet for å få Motorola på andre tanker. Den endelige skjebnen for fabrikken er ikke avgjort ennå, ifølge Motorola. Fabrikken ble opprettet med statlige britiske garantier i ryggen tilsvarende 29 millioner dollar.

Agere, som nå er skilt ut fra Lucent, presenterte ved kvartalsrapportframleggingen planer om å si opp elleve prosent av de ansatte, 2.000 personer, etter at selskapet tapte 150 millioner dollar siste kvartal. Oppsigelsene kommer i USA.

Også canadiske JDS Uniphase planlegger store kutt, nærmere 5.000 vil ventelig miste jobben der og det er 20 prosent av alle ansatte.

Til toppen