BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye tiltak mot piratkopiering

I USA går organisasjonen SPA (Software Piracy Association) til rettsak mot Internettleverandører som har kunder som oppbevarer ulovlig programvare på serveren. Programmene er lagt ut av leverandørens kunder. I Norge vurdere nå programvareprodusentene å gjennomføre tilsvarende tiltak, dersom Internettleverandørene ikke blir mer samarbeidsvillige.

Sigvald Sveinbjørnsson
11. nov. 1996 - 08:30

Kampen mot piratkopiering når nye høyder i USA. Nylig ble Internettleverandøren Community Connection saksøkt for å ha ulovlig kopiert programvare liggende på serveren. Saken ble imidlertid henlagt pga. at selskapet ikke ble advart om søksmålet på forhånd. Software Piracy Association (SPA) lover imidlertid at de vil fortsette å saksøke Internettleverandører dersom selskapene ikke forandrer praksisen overfor sine kunder. Også i Norge vurderes tilsvarende tiltak, i første rekke gjennom organisasjonen BSA (Business Software Alliance)

- Vi vil vurdere ulike tiltak, og dersom det er juridisk mulig vil jeg ikke utelukke at det kan være aktuelt å gå direkte til angrep på leverandørene, sier Norvald Heidel som er ansatt som Anti Piracy Specialist i Microsoft Norge. Han kan imidlertid fortelle at leverandører har nektet å oppgi opplysninger om kunder som han mistenker for å drive piratkopiering.

-Jeg håper at Internett-leverandørene blir mer samarbeidsvillige og legger klarere retningslinjer for sine abonnenter. Dette har jeg også troen på, og jeg håper vi slipper å gå til slike tiltak, sier Heidel. Han understreker imidlertid at det er BSA i Norge tar seg av den juridiske siden av saken.

Foreløpig er det ikke foretatt undersøkelser som kan bekrefte hvorvidt det juridiske ansvaret for piratkopier kan lastes Internettleverandøren får digi:tele opplyst av representanten for BSA i Norge, advokatfirmaet Smith, Grette og Wille.

- Dette er et vanskelig juridisk spørsmål, og jeg kan ikke gi noe svar på dette her og nå. Det som imidlertid er sikkert, er at avgjørelser omkring slike spørsmål tas av BSA sentralt, sier advokat Ulf Samer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.