Nye tjenester i populære lynmeldingsklienter

Flere av de mest brukte lynmeldingsklientene oppdateres i disse dager med mye nye funksjonalitet.

Flere av de mest brukte lynmeldingsklientene oppdateres i disse dager med mye nye funksjonalitet.

Selv om de fleste nok benytter lynmeldingsklienter som Yahoo! Messenger eller MSN Messenger til å sende korte beskjeder til familie, venner eller kolleger, tilbyr de fleste av klientene langt mer funksjonalitet enn som så. Flere av klientene støtter blant annet Internett-basert videotelefoni.

Fredag annonserte MSN at en ny versjon av MSN Messenger, versjon 6.2, skal slippes denne uken. Den nye klienten er knyttet til en ny spilltjeneste fra MSN, MSN Instant Games Clubhouse. Dette er en abonnementstjeneste som koster penger, i første omgang kun tilgjengelig for amerikanske brukere.

Også AOL har nylig kommet med en helt ny utgave av ICQ-klienten. Versjon 4.0 av ICQ er nå knyttet til et offentlig bildearkiv, en nettbasert spilltjeneste og en fødselsdagskalender.

Ifølge News.com vil også Yahoo komme med en helt ny utgave av Yahoo Messenger, trolig allerede i dag. Klienten vil få et helt nytt design, og er nærmere knyttet til andre tjenester Yahoo! allerede tilbyr fra selskapets nettsted. Dette inkluderer bildegalleriet, adresseboken, flerbrukerspill, Internett-radio og søk.

I tillegg støtter den nye klienten 13 nye, animerte smilefjes (smilies), en rekke helt nye, snakkende figurer, samt avatarer som beskriver brukerens personlighet og humør for de andre brukerne.

De nye klientene er eller vil bli tilgjengelig fra de respektive nettstedene.

Til toppen