Nye toppdomener åpner 1. oktober

1. oktober vil du kunne taste inn adresser som ender på .biz, .info og .name og få svar. Her er reglene som skal stoppe navnehaiene.

1. oktober vil du kunne taste inn adresser som ender på .biz, .info og .name og få svar. Her er reglene som skal stoppe navnehaiene.

I går gav Internett-organisasjonen ICANN de nye toppdomenene sin endelig godkjenning. Samtidig ble det klart at den offisielle åpningen skjer 1. oktober. Men innen du kan taste inn adresser med de nye, internasjonale adressene, har ICANN og selskapene lagt opp et strengt løp for å bremse domene-haier. Det er bare tre av de nye toppdomenene som er åpne for alle. Det blir derfor et kappløp om å sikre seg adresser med generelle ord når det gjelder toppdomenene .biz og .info. I tillegg skal norske NamePlanet administrere .name-adresser, men har kan du bare registere personnavn.


Både Afilias og NeuLevel som administerer .info og biz skal først la selskaper som kan fremlegge merkevare-registeringer og andre rettigheter søke først. NeuLevel har planlegger å gjøre dette i hele juni, mens Afilias planlegger det samme i juli.

Men det er ingen som har merkevare-registering på ord som sex, shopping og data - her blir det loddtrekning.

Les mer om reglene:Ikke fri jakt på nye Internett-adresserDu kan også lese mer på Icanns hjemmesider.

Til toppen