Nye topper forlater Facebook

Samtidig fordufter milliarder fra selskapets verdsettelse.

Nye topper forlater Facebook
Børsnoteringen av Facebook har vært en fiasko - for aksjonærene. Men nå forsvinner enda to nøkkelpersoner fra ledelsen i selskapet. Toppsjef og gründer Mark Zuckerberg kan ikke annet enn å håpe på at stemningen vil snu. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

Aksjekursen til Facebook falt i løpet av torsdagens handelssesjon til under 20 dollar, noe som gjør at selskapets verdi har nærmest halvert seg siden de ble børsnotert i midten av mai.

Stemningen siden midten av mai har snudd helt om. Den gangen gikk investorene av hengslene for å skaffe seg en del av suksessen Facebook. Dette visste gründer Mark Zuckerberg å utnytte: Facebook økte prisen på aksjene som ble lagt ut på salg – og de solgte maksimalt av det de kunne.

Siden har det gått en vei, nedover, for selskapet som også klarte å skuffe investorene med svake resultater for andre kvartal forrige fredag.

Nå meldes det om at to av toppsjefene i selskapet forlater Facebook til fordel for «nye muligheter».

Katie Mitic og Ethan Beard, som satt i ledergruppen til selskapet med ansvar for henholdsvis plattform-markedsføring og partnerskap, har tatt pengene sine for å satse på egne prosjekter og oppstartsselskaper. Tidligere i sommer sa også Facebooks teknologidirektør Bret Taylor opp sin stilling.

Mange av de ansatte i Facebook sitter med aksjer i selskapet, og det har vært spekulert i at nøkkelpersoner vil ta pengene og stikke etter at de gikk på børs. Selv om aksjekursen har rast de siste ukene er selskapet langt i fra verdiløst. Etter gårsdagens kursfall er selskapet priset til rett under 39 milliarder dollar, ca. 290 milliarder norske kroner. Det tilsvarer omtrent verdien til Statoil.

    Les også:

Les mer om: