Nye utviklermuligheter i Firefox 16

Kommandolinjen og nye webteknologier er klare for bruk.

Nye utviklermuligheter i Firefox 16
Bilde:

Mozilla kom i går en Firefox 16, en utgivelse som først og fremst bringer en rekke nyheter til utviklere. Den mest merkbare endringen for vanlige brukere er trolig inkrementell garbage collection i JavaScript-motoren, noe som skal føre til jevnere og raskere kjøring av JavaScript-kode.

Den største nyheten for utviklere er nok den nye utviklerverktøylinjen, som blant annet inneholder den tidligere annonserte kommandolinjen. For mange er det enklere og raskere å skrive kommandoer med tastaturet enn å lete etter de samme i menyer og knappefelt. I alle fall når kommandolinjen automatisk fyller ut forslag til hva man bør skrive.

Den litt eldre videoen nedenfor demonstrerer hvordan kommandolinjen kan brukes.

Firefox har nå fått ikke-eksperimentell støtte for en rekke nyere webteknologier. Dette inkluderer CSS3-spesifikasjonene Animations, Transitions, Transforms, Image Values, IndexedDB og Values og Units. Dessuten er ikke støtten for Battery API og Vibration API lenger å anse som eksperimentell.

Støtte for lydstandarden Opus er nå aktivert som standard, mens støtten for MD5 som hashalgoritme i digitale signaturer er fjernet.

Det har også kommet en ny versjon av Firefox for Android. Denne inkluderer det mest av det nevnte, men også en lesermodus som skal forbedre lesbarheten til webinnhold, muligheten til å bruke delingsfunksjonalitet til å sende faner på tvers av Firefox på pc-er og mobile enheter gjennom Firefox Sync, samt deaktivering av støtten for tel:-URL-er som kan brukes til å tilbakestille visse Android-mobiler til fabrikkinnstillingene.

    Les også:

Les mer om: