Nye WAP og Internett-produkter fra Visma

Visma er i siget og samtidig som selskapet lanserer en rekke WAP og Internett-produkter, viser regnskapet stadig penere tall.

En langvarig opprydningsjobb og omstrukturering i programvarehuset Visma begynner å gi resultater. Administrerende direktør Øystein Moan la i dag frem hyggelige kvartals- og årstall som viser at man har lagt katastrofeåret 1997 helt bak seg.

De tre divisjonene i Visma omsatte for 330 millioner kroner i 1999 med et resultat før skatt på 38,7 millioner kroner. Dette er en vekst på 14 prosent, både i omsetning og 88 prosent i resultat. Fjerde kvartal i fjor var særlig hyggelig når man tar år 2000-problemet i betraktning. Inkludert i Visma-tallene ligger også en rekke oppkjøp.
Les om Vismas oppkjøp og salg:
Visma selger Logistics til Wicom
Visma hopper til Danmark
Oslo Børs gjør unntak for tre IT-selskaper
Visma kjøper Internett-selskap
Visma-fusjon avlyst
Både oppkjøp og vekst av Marine-divisjonens systemer for shippingbransjen står nå for 55 prosent av omsetningen. Men Moan regner med sterk vekst i salget av økonomisystemer i året som kommer, siden selskapet nå lanserer en serie nye produkter.


- Vi forsøker å lage Internett og WAP-produkter som er enkle å innstallere og ta i bruk. Fordi utviklingen går så raskt, må kundene tjene inn sine investeringer i underkant av et år, mener Moan.

Dette er Vismas nye produkter:

Visma Business Web: En enkel Internett-løsning som lar bedrifter med Vismas Business-økonomisystem åpne opp mot web. Kunder av bedriften kan slå opp på varer, ordre og sin konto.

Visma Business WAP: Lar kunder og ansatte bla i informasjon med WAP-telefon.

Visma Business Lønn: Et helt nytt lønnssystem koblet til web for å la ansatte registere timer og godtgjørelser.

Visma E-Business: En oppgradering av det fulle systemet for Internett-handel mellom bedrifter.

Visma Business 4.0: I tillegg har Visma i lengre tid arbeidet med en "Stiklestad", den neste store oppgraderingen av økonomisystemet Visma Business. Versjonen som nå er døpt om til 4.0 skal lansere i tredje kvartal i år. Som hovedkonkurrenten SPCS-gruppen legger Visma om til Windows-basert komponentstruktur med integrasjon mot Office 2000, Windows 2000 og XML.

Les mer om: