Nyhetene går rett til mobilen

Nyhetene går rett til mobilen

Zizzr gjør nyheter og annen informasjon tilgjengelig straks du griper mobilen.

De norske IKT-selskapene Telenor, Opera Software og Fast har i fellesskap utviklet en ny tjeneste for mobiltelefoner. Prosjektet har gått under kodenavnet Aida. I dag ble produktet og selskapet lansert under det nye navnet Zizzr.

Zizzr skal jobbe med tjenester der mobilbrukerens preferanser og geografiske plassering står i fokus.

Istedenfor at brukeren skal måtte surfe rundt på nettet via mobilen, vil den viktigste informasjonen hele tiden være tilgjengelig. Når man løfter opp mobilen for å se hva klokken er, vil man samtidig se overskriftene på nyhetene fra de kildene man selv har valgt ut.

– Her kommer nyhetene rett fra Internett og inn på mobilen. Det er bare å løfte den opp og se hva som er nytt, sier Hans Christian Haugli, sjef for Telenors forskningsavdeling.

Til Zizzr bidrar Opera med programvaren, Fast med søketjenesten og Telenor med sitt nett.

– Zizzr handler om å gjøre mobiltjenester relevant og brukervennlig. Ved å tilby det beste fra tre ledende selskaper har Zizzr et unikt produkt som vekker interesse langt utenfor landets grenser, sier Geir Pedersen, sjef for webapplikasjoner i Opera Software.

Annen tilgjengelig informasjon inkluderer rutetider fra trafikanten, kart, værmelding og søketjenester.

Det nyetablerte selskapet vil bli ledet av Kjetil Mathisen og eies i fellesskap av Birdstep, Comperio, Fast, Nera, Opera, Radionor og Telenor.

Til toppen