FORBRUKERTEKNOLOGI

Nyhetsapps lite populært på nettbrett

De fleste brukere vil ikke betale, men leser nyheter gjennom vanlige nettlesere.

25. okt. 2011 - 08:49

Washington (NTB-AFP): Stadig flere bruker nettbrettene sine til å få med seg nyheter. Men få er villige til å betale for tjenesten, viser en ny studie.

Rapporten fra Pew Research Center og The Economist Group er dårlig nytt for mediebedrifter som har satset på nettbrettene som en ny inntektskilde i stedet for de tradisjonelle papiravisene.

Forskerne har gransket hvordan nettbretteiere faktisk bruker sine digitale nyanskaffelser. I dag har 11 prosent av amerikanerne skaffet seg et nettbrett. Ifølge undersøkelsen bruker over halvparten, 53 prosent, nettbrettene sine daglig til nyhetslesing. Men kun 14 prosent har i dag betalt for en slik tjeneste, og bare en av fem sier de er villige til å betale 30 kroner i måneden – eller én krone om dagen – for tilgangen.

De fleste nettbrettbrukere foretrekker den vanlige nettsiden, og de er uvillige til å betale.
De fleste nettbrettbrukere foretrekker den vanlige nettsiden, og de er uvillige til å betale.

– Da nettbrettet kom, trodde mange observatører at dette kunne endre de økonomiske betingelsene for digitalt nyhetskonsum. Men den troen var basert på at folk ville laste ned spesielle nyhetsapper, som organisasjonene kunne ta betalt for, sier forskerne bak undersøkelsen.

I stedet viser deres resultater at de fleste leser nyheter gjennom vanlige nettlesere. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.