JUSS OG SAMFUNN

Nyhetsbyrå frykter egen nyhetsproduksjon

-Vi kan ikke fjerne kundegrunnlaget vårt med overforbruk av nyheter på web, sier leder for internettredaksjonen i NTB, Bjørn Veseth. Han innrømmer at dette er en vanskelig balansegang i forhold til egne kunder som befinner seg både på papir og web.

Herman Berg
6. jan. 1998 - 17:13

Bjørn Veseth er prosjektleder både for utviklingen av den nye webtjenesten til NTB som kommer i januar og internettredaksjonen som redigerer nyheter for mediekunder. Den redigerte nyhetstjenesten byrået leverer til nettavisene har vært i gang siden juni 1997.

Internettdesken produserer et utvalg av nyheter til mediekunder som allerede befinner seg på web. Det innebærer at de kjente nettaktørene Nettavisen, VG Nett, HjemmeNett, Dagsavisen Arbeiderbladet, BT, Varden, A-pressen og Yahoo Norge får oppdaterte NTB-nyheter levert kontinuerlig til sine websteder.

Men NTB svir ikke av hele dagsproduksjonen.

- Vi produserer vel rundt 200 innenriks-, utenriks- og sportsnyheter i løpet av en vanlig nyhetsdag. Circa 30 nyheter i forkortede versjoner går ut hver dag fra nettdesken vår. Det holder for å dekke nyhetsbehovet for de fleste nettbrukerne, selv om kundene våre gjerne sikkert vil ha mer, sier Veseth og medgir at de må spare det meste til papiraviskundene.

- Vi frykter at vi undergraver nyhetsvirksomheten vår hvis det legges for mange nyheter på nettet. Helst vil NTB gjøre en nyhetstjeneste på nettet så god som mulig, men av hensyn til våre aviskunder kan vi ikke det.

Ifølge Veseth har NTB allerede oppnådd brukbare inntekter på å selge nyheter til internettpublikasjoner. Og snart kommer nyhetsbyrået med egen web.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.