Nyhetsklipp: Cisco slakter norsk IT-satsing

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter onsdag morgen.

Aftenposten Interaktiv:

Norge er Nordens IT-jumbo

Både svensker, finner og dansker satser mer penger på IT enn nordmenn. En rapport fra IT-giganten Cisco Systems slår fast at Norge er Nordens IT-jumbo.
Finnene er soleklare vinnere, med en busjettsatsing på nesten 450 kroner pr. innbygger til spesielle IKT-tiltak. Den norske regjeringen har kun satt av snaut 195 kroner.

Flest på nett i Sverige
Sverige suser forbi USA og troner på toppen som verdens mest nettbrukende land. Mens USA ledet suverent i 1999 i antall nettbrukere i forhold til innbyggertall, må de se seg forbigått av både Sverige og Canada i 2000.

Foreninger fikk ja til lotteri på mobiltelefon
Ti frivillige organisasjoner har fått tillatelse til å drive Norges første mobilbaserte lotteri. I en prøveperiode på inntil ett år kan de selge lodd for 200 millioner kroner. (NTB)

Kampanje:

Ingen gull til nettet
Det blir ikke utdelt gull i kategorien god avisdesign hos nettaviser i forbindelse med kåringen av Årets Avisside 2001. Til det var ikke kvaliteten god nok

dn.no:

Skvises av skatteregler
Trolltech-gründer Eirik Eng mener norske myndigheter jager nystartede IT-selskaper ut av landet. Opsjonsbeskatning og formuesskatt på aksjer kan bety døden for selskaper som vokser raskt.

IBM-lønn etter karakter
IBM Norge innfører en ny lønnsøkning basert på individuell innsats, skriver Dagens Næringsliv. Samtlige ansatte vil i forbindelse med de årlige medarbeidersamtalene bli vurdert etter en karakterskala fra én til fire. Denne karakteren vil danne grunnlaget for hver enkelts fremtidige lønnsvekst.

Computerworld:

Multimedia for Bergens Tidende
Bergens Tidende er i ferd med å bygge opp en egen multimediadesk. Avisen har flyttet inn i nytt hus, og dit har også lokal-TV stasjonen TV Hordaland flyttet. Samtidig har avisen ansatt fem nye nettmedarbeidere og regner med å ansette minst fem til. Målet er å bygge opp et integrert mediehus med avis, nett, radio og tv, ifølge fagavisen Journalisten.

Nettavisen:

IT Fornebu kan bli stoppet
Innflyttingen til Telenors og IT Fornebus nye prestisjebygg kan bli stoppet. Bærum kommune nekter å gi dispensasjon fra kravet om at en kollektivløsning skal være på plass. (Kilde: Dagens Næringsliv)

Til toppen