Nyhetsklipp: Flere fusjoner i mobilsektoren

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter tirsdag morgen.

Aftenposten Interaktiv:Gratis læremidler, hvis noen betaler

I dag lanserer firmaet Skoleweb AS fremtidens læremidler på nettet. Helt i tråd med Reform 94 og Trond Giskes ønsker. - En utfordring for de tradisjonelle forlagene, mener Forleggerforeningen.

Computerworld:

Flere fusjoner i mobilsektoren
Flere mobilprodusenter vil slå seg sammen, spår Motorola-sjef Mike Zafirovski. Tøffere markedsforhold tvinger frem konsolideringer, mener han. (Origo / Reuters)

Ny avansert Game Boy
Nintendo slipper nå en kraftigere Game Boy inn på det japanske markedet. Kampen om spillkundene hardner til. (Origo / Reuters)

Slipper Internett-printer
Denne uken vil Hewlett-Packard lansere en ny generasjon Internett-tilsluttet printere som ikke trenger noe PC. (Kilde: Financial Times)

DinSide:

Vårslipp av løsninger for videoredigering
Dazzle slipper nye pakker for redigering av video på PC. DinSide har en oversikt over fire forskjellige varianter for forskjellig behov.

dn.no:

Garanterer Enitel-emisjon
Bjellesauene følger Orkla og garanterer for emisjonen på 700 millioner kroner i Enitel. Christen Sveaas, Tore Aksel Voldberg og Telecomputing-gründerne har tilsammen garantert for nærmere 90 millioner kroner.

Mareritt for investorene
Merkantildata har utviklet seg til et mareritt for investorene. På to dager har verdier for over én milliard kroner fordunstet. - Det er risiko for at Merkantildata faller ytterligere, sier analytiker Bård Bjølgerud i Alfred Berg.

Kampanje:

Finsk mediehus får nei
Det finske medieselskapet Janton har problemer med å finne partnere til sitt gratisavis-prosjekt. Ifølge Vision har Schibsted, Bonnier og danske Søndagsavisen sagt nei til et samarbeid. (Kilde: Vision-Media)

Til toppen