Nyhetsklipp: Flunkende nye mobiler fulle av feil

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter mandag morgen.

Adressa.no:

Milliardærer i web-aksjer

I det stille har nordtrønderne Svein Kvarving og Geir Kirkbak bygd opp webportalen OnlyOneSite.com. Nå sitter de sammen med fire partnere lokalt på aksjer priset til hele en milliard kroner. Selskapet skal snart på børs i London.

Aftenposten Interaktiv:

Flunkende nye mobiler fulle av feil
- Folk bør ikke kjøpe nye mobiltelefoner før de har vært på markedet i et halv år, mener Morten Stigen. Han har foreløpig levert inn sin nye telefon tre ganger og funnet 18 feil. Forbrukerrådet bekrefter at feil er vanlig på nye mobil-modeller.

Kampanje:

Synergi blir AS
Mediebyrået Synergi RF skal forlate sin KS-modell og bli et aksjeselskap. Nå skal nøkkelmedarbeidere i Synergi få muligheten til å bli medeiere i eget selskap. Samtidig lukker styreleder Finn Moholdt døren for flere beilere.

Kleveland lanseres som SVT-sjef
Åse Kleveland ble ikke kringkastingssjef etter Einar Førde i NRK. Nå kan hun i stedet bli ny sjef i svenske SVT etter at Maria Curman fikk sparken natt til fredag. (Kilde: Aftonbladet)

Frykter Hermansen som redaktør
Kun 29 prosent av norske journalister mener det er riktig av Telenor å eie mediebedrifter. Det går frem av en undersøkelse utført av Opinion på oppdrag fra Media 2000. (Kilde: Dagens Næringsliv)

dn.no:

Kjempesmell for TV3
TV3 går på en økonomisk kjempesmell i første halvår. Etter at seerne har begynt å rømme over til TVNorge, følger annonsørene nå samme vei. I andre kvartal skal reklameomsetningen ha stupt med mellom 20 og 30 prosent, eller rundt 25 millioner kroner.

Telenor dyrest i Norden
Konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor har de dyreste fastnettprisene i Norden. Hos alle våre nabolands tidligere televerk er det billigere å bruke ordinær telefon og surfe på internett. Men på mobilsiden er Telenor lavest.

ITavisen:

ADSL-operatørene snyter deg
Mens kabelselskapene øker hastigheten og stort sett leverer det du betaler for, snyter ADSL-operatørene deg for 20-30 prosent av båndbredden. Det er konklusjonen i ITavisens oppdaterte bredbåndstest.

Computerworld:

Med java på det mobile kontor
Bergensselskapet Objectbox har utviklet en javabasert plattform for mobile kontor. Målet er å gjøre det enkelt å bruke applikasjoner over nettet, både for klient og tjener.

Åpen skole døgnet rundt
Når skoleklokka ringer og elevene går hjem for dagen, stenger de fleste norske skolene. På Stav skole på Skjetten og på Svensedammen skole i Drammen holder de åpent døgnet rundt. Via nettet.

Hegnar Online:

Bruk av mobiltelefon kan fremskynde Alzheimer
Mikrøbølgene som stråler fra mobiltelefonen, kan gi hjerneforandringer og fremskynde sykdommer som Alzheimer, Parkinson og MS, viser en studie fra Lunds universitet i Sverige. (Kilde: svensk TV4)

To suksesskriterier skiller seg ut for ASP-selskap
Analyseselskapet IDC hevder at kampen om ASP-markedet avgjøres av ASP-selskapenes systemprogrammer. Ifølge Finansavisen blir ytelse og sikkerhet sett på som de viktigste suksesskriteriene.

Konkursras for enkelte aktører i IT-bransjen
Svikten i verdensøkonomien gjør at tre av fire CRM-selskaper vil bukke under, tror konsernsjef Paul Wahl i Siebel Systems. Han ser derimot lyst på fremtiden for sitt eget selskap. I et intervju med Finansavisen lover Wahl rekordvekst for Siebel også i 2001.

Til toppen