Nyhetsklipp: Hanisch starter mini-aetat

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter mandag morgen.

Aftenposten Interaktiv:

Hanisch starter privat vikarbyrå

Tidligere arbeidsdirektør Ted Hanisch starter privat rekrutterings- og vikarfirma, med Karl Glad som styreformann. Selskapet sikter mot børs og omsetning på en halv milliard om fem år.

Skal sikre Internett-handel
Forbrukerombudet har inngått samarbeid med 13 andre land slik at det skal bli enklere for folk å klage når de er blitt lurt ved handel over Internett. (NTB, fredag)

DinSide:

Nytt super-kamera fra Nikon
Nikon lanserer nå Coolpix 995, som er en kraftig forbedret utgave av en tidligere testvinner blant digitale kameraer.

dn.no:

StepStone under press
StepStone-sjef Giles Clarke er avhengig av en kvartalsvis inntektsvekst på opp mot ti prosent for å unngå å hente mer penger og samtidig nå målet om positiv kontantstrøm i løpet av 2002. Analytikere tviler på om internettselskapet vil klare vekstmålene.

Rødt for Aamot i utlandet
Schibsted har de siste fem årene svidd av minst 1,2 milliarder kroner på utenlandssatsinger, gratisaviser og dotcom-fiaskoer. I samme periode har Aftenposten og VG bragt 2,5 milliarder inn i konsernet.

P4 har flest nett-lyttere
145.000 personer lytter ukentlig på radio via Internett. P4 er den mest populære radio-kanalen på nettet, og hadde i april 62.000 lyttere hver uke.

Intellinet dobler underskuddet
Svakere vekst enn ventet i ASP-tjenester bidro til et svakere resultat for første kvartal i år sammenlignet med fjorårets førstekvartal for Intellinet. Selskapet uttrykker imidlertid at de venter en positiv utvikling i inntektene allerede i andre kvartal. (TDN Finans)

ITavisen:

Verdens første Internett-institutt
Det tradisjonsrike Oxford-universitetet i England vil bygge et akademisk institutt som bare skal beskjeftige seg med Internett. Instituttet vil koste over 200 millioner kroner å bygge, og vil delvis bli finansiert av en av Storbritannias rikeste kvinner, Stephanie Shirley. Dette melder nyhetsbyrået Reuters.

Hegnar Online:

PC-salget på vei opp i Europa - taper terreng i Norge.
PC-salget i Europa økte med syv prosent i første kvartal mens salget i Norge økte med beskjedne 2,6 prosent. Ifølge Finansavisen er det omsetningen av hjemme-PC som svikter her i landet. På bedriftsmarkedet økte salget med 9,2 prosent.

Til toppen