Nyhetsklipp: Hjemme-PC i faresonen

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter fredag formiddag.

Aftenposten Interaktiv:Hjemme-PC i faresonen

Den gunstige skatteordningen for hjemme-PC er i fare, etter at Finansdepartementet har vurdert måten ordningen praktiseres på.

25 IT-selskaper i Oslo konkurs siden nyttår
Konkursmeldingene strømmer inn fra Oslos databedrifter. For hele 2000 var tallet 13. Så langt i år er tallet 25.

Computerworld:

Ingen Linux-offensiv i staten
Hvis Statskonsults anbefalinger blir fulgt blir det ingen storstilt Linuxsatsing i staten med det første. Alternativene har ikke gode nok funksjoner og integrasjonsmuligheter til å erstatte kommersiell programvare.

Dårlig progresjon for e-handels gigant
Progress Software gikk på en kjempesmell i fjor. Utsiktene for i år virker ikke noe bedre, snarere tvert i mot. Regnskapstallene fra 1. kvartal er ikke hyggelig lesning.

dn.no:

Eltek setter ut IT-driften
Teknologiselskapet Eltek vil i løpet av andre kvartal 2001 sette ut deler av IT-drften i selskapet til en norsk partner. (TDN Finans)

3G om en måned
Det japanske teleselskapet DoCoMo viste skuelystne europeere fremtidens tele-tjenester under den gigantiske CeBIT-messen i Tyskland. For fremtiden er allerede i Japan.

Kampanje:

Big Brother-seerne er positive til reklame
Programmer som Muldvarpen og Big Brother gjør seeren mer positivt innstilt til reklame og sponsorer. - Seere som er engasjert i programmet er også mer engasjert i reklamen, mener salgsdirektør i TVNorge, Helge Flemmen.

Orkla Media-selskap fusjonerer
Det Orkla Media-eide selskapet Webplan fusjonerer med danske SAXoTECH, som også blir selskapets navn etter fusjonen. 30 millioner kroner i egenkapital sprøytes inn i det nye selskapet.

Nettavisen :

Nettsnyltere truer NRK Digital
NRKs planlagte omlegging til digital-TV gjør det utrolig lett for nettpirater å rappe innhold. NRK-ledelsen lover å ta nettsnylterne hardt. (Kilde: Dagens Næringsliv)

Til toppen