Nyhetsklipp: IT-selskapenes rykte skremmer studentene

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter mandag formiddag.

Bergens Tidende:

Britene henger etter på bredbånd
Storbritannia havner på 21. plass i en undersøkelse om utbygging av bredbåndsnett i 30 land, utført av OECD. (Origo)

IT-selskapenes rykte skremmer studentene
I Sverige raser debatten om hvorfor antall IT-studenter stuper ved høgskolene. Utdannelsesminister Thomas Östros hevder det er IT-bransjens dårlige personalpolitikk som slukker interessen hos ungdommen. (Origo / FinansTidningen)

Computerworld:


Nettavisenes vaklende strategier
De har prøvd det meste for å tjene penger. Bannerannonser, pop-ups, nyhetsbrev og horoskoper, men ingen ting gir det store overskuddet. Nå vil flere nettaviser la kundene betale for enkelte tjenester.

Nettaviser vil fortsatt slite
Rolf Høyer mener publikum må være desperate før de betaler for nyhetsarkiver på nettet.- Ingen vil betale for arkivtjenester på nettet når de er vant til å få det gratis. Det er et tungt forbrukermønster å påvirke, sier BI-professoren.

Aftenposten Interaktiv:

Bannlyser 200.000 nettsteder

Myndighetene i Saudi Arabia synes ikke alt på nett er like bra. Den nyeste og beste teknologien brukes til å blokkere tilgangen til 200.000 nettsteder. (AP)

dn.no:

Vivendi jakter på Canal Digital
Vivendi Universal er i samtaler med Telenor om å kjøpe selskapets eierandel i Canal Digital. (TDN Finans/Financial Times/Bloomberg News)

Kampanje:

Vil ikke jobbe i nettmedier
Nyutdannede danske journalister vil ikke jobbe i nettmedier. Det er konklusjonen på en dansk undersøkelse utført av studenter ved Danmarks Journalisthøgskole.

Stagnasjon for nett-radio
Til tross for stor økning i tilbudet har ikke web-radio fått flere brukere siden september. NRK har mistet en firedel av sine brukere. (Finansavisen)

ITavisen:

USA frykter hacker-angrep fra Kina
FBI venter at kinesiske hackere vil sette i gang angrep på amerikanske datasystemer i morgen, som svar på konflikten om militærflyet som kineserne beslagla. (CNN)

Hegnar Online:

Mogul sparker 20 og permitterer 30 av sine ansatte i Norge
Internettselskapet Mogul.com sier opp 20 av de ansatte i Norge, samtidig får 30 ansatte beskjed om at de permitteres. Før opprydningen starter er det 160 Mogul-ansatte her i landet.

Telenor tilbakeviser påstander om salg av Canal Digital-andel
Telenor avkrefter at det skal være aktuelt for selskapet å selge sin andel i Canal Digital til Vivendi Universal. Financial Times skriver i dag at Vivendi Universal er i samtaler med Telenor om å kjøpe selskapets andel i Canal Digital. (Reuters)

Til toppen