RESULTATERFINANS

Nyhetsklipp: Jenter skravler mest

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter onsdag morgen.

Therese Werenskiold
9. mai 2001 - 09:11

Aftenposten Interaktiv:

IT-forskere først på Fornebu

I desember flytter 60 IT-forskere inn i det gamle terminalbygget på Fornebu. Målet er at det nye Simula-senteret skal bli et forskningssenter i internasjonal stjerneklasse.

Jenter på skravletoppen
For første gang er det nå flere jenter enn gutter som har mobil. 75 prosent av 13-15-årige jenter har sin egen.

Kampanje:

Storaviser går sammen
Fire av Europas største konservative aviser skal nå inn i et tettere samarbeid. Avtalen om redaksjonelt samarbeid ble undertegnet i går. (NTB)

Framfab-emisjon i fare
Mandag falt Framfab-kursen med 35 prosent, og mye kan nå tyde på at Framfab går mot en brutal død.

Origo fikk Norland-kontrakt
Cecilie Norland fikk ikke lange oppholdet som sjef i A-pressen Interaktiv, men hun fikk i alle fall tid til å ordne en stor kontrakt med nett-tjenesten Origo. Origo er eid av IT-selskapet Inmeta som hun selv er aksjonær i. (Kilde: Dagens Næringsliv)

Bergens Tidende:

Amerikanerne jobber tregere
For første gang på seks år synker produktiviteten blant amerikanske arbeidere. Det demper entusiasmen for "den nye økonomien". (Origo/Bloomberg)

dn.no:

Siemens sparker flere ansatte
Siemens vil legge frem et kostnadsreduksjonsprogram innen kommunikasjonsområdet, hvilket inkluderer et tredje kutt i arbeidsstyrken i år, skriver Financial Times.

ITavisen:

Nå kan bikkja lese e-posten din
Ny programvare gjør Sonys robothund Aibo i stand til å lese e-post og nettsider. Og dette er bare begynnelsen, lover japanerne.

Hegnar Online:

Sjef for IT-selskap går etter turbulens.
Konsernsjef Rolf Sværen i Cinet Computing Group tar sin hatt og går etter en turbulent periode, skriver Dagens Næringsliv. Problembarnet i Merkantildata-systemet har opplevd masseoppsigelser og svake øknonomiske resultater.

Computerworld:

Nettavisene som forsvant
Utviklingen av nettavisene er udokumentert i Nasjonalbibliotekets samling. Det er snart seks år siden den første nettavisen ble publisert. Da Dagbladet.no skulle feire sin fem-årsdag, var det ikke mulig å finne den første utgaven av nettavisen noen steder.

Windows 2000 ga hackerrekord
Søndag ble 218 nettsider hacket. Aldri har så mange nettsider blitt kapret på en dag. Norske nettsider ble også rammet av innbruddsbølgen i helgen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.