Nyhetsklipp: Makten mister innsyn i TV-dusjen

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter fredag formiddag.

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter fredag formiddag.

Aftenposten Interaktiv:

Makten mister innsyn i TV-dusjen

Statsråder, fylkesmenn og 17.000 statsansatte får ikke lenger anledning til å se på webtjenestene fra "Big Brother" i arbeidstiden. Datanettet orker ikke mer.

Nettjournalister sparkes
Få eller ingen tjener penger på nyhetstjenester på nett. Kapitalkrise og dotcomdød har drevet internasjonale nettmedier til å gi nettansatte fyken. De siste dagene har både TV 2 Interaktiv og DB Medialab (Dagbladet) meldt om kostnadskutt og oppsigelser. I går falt SOL som en stein på Børsen.

Computerworld:

Spår IT-konkurser på Oslo Børs
IT-selskapenes børskurser drives ikke lenger av forventningen om profitt. Nå presses prisene ned i frykt og forventning om konkurser på Oslo Børs.

Optimismen herjer fortsatt på CeBIT
På CeBIT får vi stort sett inntrykk av at bransjen er den samme som alltid før. Lite peker mot pessimisme etter verdiraset på børsene.

Sporer opp MP3-filbyttere
Musikkindustriens hemmelige anti-Napster programvare er blitt dratt ut av skyggene. Anti-Piracy System blir brukt til å spore opp individuelle brukere av piratversjoner av P2P-teknologien. (Kilde: 7 am news)

DinSide:

Få tilgang til hele hjemme-PCen via mobil eller PDA
Om få måneder kan du uten problemer bruke 150MB tunge programmer på din mobil eller PDA. Samtidig kan du sjekke e-post og hente dokumenter fra hjemme-PCen din mens du sitter på toget.

dn.no:

Mareritt for IT-gründere
De to Telecomputing-gründerne Erik Baklid og Jostein Eiklands terminhandel har blitt en kostbar affære. De to sitter nå på en potensiell tapsbombe til over 100 millioner kroner. (Kilde: Finansavisen)

Online-megler kutter staben
USAs største meglertjeneste på Internett, Schwab, kutter nærmere 3.400 jobber på grunn av færre aksjehandler enn tidligere. Årsaken er de dårlige økonomiske tidene. (Bloomberg News)

Sissener: - Panikken rår
Kursraset fortsetter på verdens børser. Nå får også tradisjonelle selskaper svi. Torsdag snudde også superoptimisten Jan Petter Sissener i Orkla Enskilda: - Nå er det panikk og redselen rår. Aksjer kastes ut helt ukritisk.

Hegnar Online:

Nei til nye hoder
Svenske Ericsson har innført ansettelsesstopp for hele selskapet. Dette går frem av et internt notat de ansatte i Ericsson har fått, melder Norge-invest.

Kampanje:

Gjelsten: - Jeg ble misbrukt
Bjørn Rune Gjelsten er én av flere investorer som svidde av penger i konkursen til internettstedet fotball247.com. Nå føler han seg misbrukt. (Kilde: Dagbladet)

Nettavisen:

Intels toppsjef frykter fremtiden
Craig Barrett i Intel ser ikke lyst på de neste tre månedene. Både den svake økonomiske veksten i USA og situasjonen i aksjemarkedet bekymrer toppsjefen. (Reuters)

Til toppen