Nyhetsklipp: Nettavisen og Spray fusjonerer

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter tirsdag formiddag.

dn.no:

IT-sjefenes tapsbomber

Ti av de viktigste, norske børsnoterte IT-selskapene, tapte tilsammen 9,4 milliarder kroner av en omsetning på 11,6 milliarder ifjor. Det er i snitt 81 tapte øre for hver omsatte krone. Tallene for første kvartal kan besegle skjebnen til flere av IT-toppene.

Nettavisen og Spray blir én
Nettavisen og Spray, som eies av internettkjempen Lycos Europe, vil høyst trolig bli fusjonert. Tilsammen mister trolig ti personer jobben. Øksen vil svinge mest i Spray, skriver Dagens Næringslivs papirutgave.

Tvenge inn i reiselivsportal
Storinvestor Øystein Tvenge har inngått en avtale med reiselivsportalen GoTo Scandinavia som gjør at han på sikt kan komme til å bli en av selskapets storaksjonærer. (Dagens Næringslivs papirutgave)

Bergens Tidende:

Bøtelagt for musikk-lenking
To dansker ble idømt 100.000 kroner hver i bot for lenker til piratkopiert musikk. (Origo / Jyllands-posten)

Utsetter verdens første 3G-satsning
Japanske NTT DoCoMo greier ikke lansere høyhastighets mobiltelefoni i mai. Det skaper bekymring for 3G-satsingene til europeiske teleselskaper.

Computerworld:

Teleknøtt vil vinne 3G-race
Det BT-eide selskapet Manx Telecom på den lille britiske øya Isle of Man sloss med Japan om å være først ute i 3G-kappløpet. (Origo)

Digital-TV vinner terreng i USA
Amerikanerne viser stadig større interesse for neste generasjons TV-utstyr, ifølge industriens egne tall. (Origo / Reuters)

Kampanje:

30.000 sorte skjermer fra 1. mai
1. mai slår Viasat av de analoge sendingene. Ikke alle kundene har fått de digitale dekoderboksene, og dermed må 30.000 Viasat-kunder belage seg på sorte skjermer neste tirsdag. - Vi er forberedt på telefonstorm, sier Marianne Melfald, informasjonssjef i Viasat, til Kampanje.

DinSide:

Surf med strekkoder
Musen skal dankes ut av en surfende katt, som tar deg til nettsteder direkte fra strek-koder på varer og i annonser. Attpåtil er den gratis.

Aftenposten Interaktiv:

Krisegruppe i Ericsson
Hardt prøvede Ericsson nedsetter en krisegruppe som skal overvåke ledelsens gjennomføring av sparetiltakene.

Pasienter vil snakke med legen på nett
Helsevesenet må i stadig større grad forholde seg til krevende pasienter som både henter og vil utveksle informasjon på Internett. (NTB)

Til toppen