Nyhetsklipp: Nettsider bryter personvernet

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, IT-, og medienyheter fredag formiddag.

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, IT-, og medienyheter fredag formiddag.

Computerworld

340 rammes av Ericsson-krisen

Mer enn 340 norske ansatte i Mikron mister jobben på grunn av den dype krisen Ericssoner inne i. Den svenske mobilprodusenten har kansellert en ordre på 20 millioner deksler. Det er tvilsomt om Mikron vil overleve i Norge.

Sony taper på Playstation 2
Verdens største selskap for hjemmeelektronikk, Sony, taper store summer på Playstation 2. Nå sier selskapet opp ansatte.

Dataspill avler vold
Militærakademiet West Point i USA bruker dataspill for å redusere soldatenes drapsvegring. Samtidig er det påvist at barn får redusert empati av voldelige dataspill.

Mange bryter personvernet
En fersk undersøkelse viser at de fleste kommersielle nettsidene i EU og USA ikke følger internasjonale regler for hvordan personlig informasjon skal behandles.

Kampanje

NRK radio øker mest
NRK radio befestet sin ledende markedsposisjon i fjor, mens P4 mistet lyttere, viser en fersk Gallup-undersøkelse.

Nedtur for P4
Radiokonsernet P4 falt med fire kroner ved Oslo Børs i går. Aksjen ble sist handlet for 46 kroner. Selskapet er nå verdsatt til 1,48 milliarder kroner.

Reve: NRK-omstilling umulig
NRKs tidligere styreleder Torger Reve hevder at "NRK har en styringsform og en kultur som gjør reell omstilling nærmest umulig".

Aftenposten Interaktiv

Legetilbud for kvinner på Internett
(NTB) Kvinner skal heretter kunne henvende seg direkte til to gynekologer på Internett for å få informasjon og stille spørsmål om kvinnesykdommer.

Pavens hjemmesider ble hacket
(NTB) Datasnoker brøt seg natt til torsdag inn på pave Johannes Paul IIs hjemmeside på Internett. Hackerne greide å blokkere nettsider som inneholdt nyheter om paven og utdrag av hans taler.

Til toppen