Nyhetsklipp: Norsk IT-eksport doblet

Dette skriver nettavisene av tele-, data-, IT-, og medienyheter tirsdag morgen.

Dette skriver nettavisene av tele-, data-, IT-, og medienyheter tirsdag morgen.

Aftenposten Interaktiv

IT-eksporten doblet på seks år

Eksporten av norske IT-produkter økte med 12 prosent i fjor. Siden 1994 er IT-eksporten mer enn doblet, og er blitt en av Norges største næringer.

Tyske jøder til sak mot nettleverandører
Det jødiske sentralrådet i Tyskland forbereder rettssak mot portaler og søkemotorer som gir adgang til nynazistiske og rasistiske hjemmesider.

Telia med oppkjøpsplaner
Telia er rikere og mer selvsikkert enn for bare noen måneder siden. Selskapet har alliert seg med sin svenske erkerival Tele2 i kampen om fremtidens mobilkunder.

Milliardtap for nettbank
Den britiske nettbanken Egg har tapt 4 milliarder kroner på to år, men håper på balanse i år.

DinSide

Frynsene du vil ha
- Karrierejaget gjør at flere og flere vil ha avlastning i tilværelsen i stedet for mer lønn, sier frynsegodeekspert Morten Christensen i Multibrand.

Seagate U-serie 5 40 GB
Vi ble overrasket da vi første gang tok på denne harddisken fra Seagate. Den er nemlig kledd med gummi, for å dempe støy og vibrasjoner. Det er ingen dum idé, men hva med ytelsen?

Billig, mobilt Internett
GPRS åpner nye muligheter for raskt og mobilt Internett. Men blir det billig nok?

Computerworld

Teletrøbbel for utstyrslangere
(Origo) Utstyrsleverandører Cisco, Nortel og Lucent sliter med store lån til gjeldstyngede teleselskap.

Kampanje

Trekker seg fra TV 2-huset
Fire av syv deltakere i TV 2s nettsatsing 'Huset' har valgt å trekke seg. Deltakerne mener at opplegget ikke holder mål. Sjefredaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Interaktiv tar saken med stor ro. (Opprinnelig kilde: Dagbladets papirutgave)

dn.no

Norsk redning for Mikron
Mobildekselprodusenten Mikron fikk hard medfart i Norge da Ericsson la mobiltelefonproduksjonen til Asia. Redningen kan bli norske Hypertec, som ønsker seg Mikron som produsent for deler av sin "Freebit".

Telenor kjemper om polsk lotteri
Telenor og amerikanske G-tech konkurrerer i en anbudsrunde om å levere nettverkssystemer til det polske nasjonallotteriet Totalisator Sportowy.

Til toppen