RESULTATERFINANS

Nyhetsklipp: Tapte 150 mill. på nettleksikon og sviktende salg

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, IT- og medienyheter tirsdag morgen.

Therese Werenskiold
6. feb. 2001 - 09:09

dn.no

Tapte 200 millioner på forlagsflopp

Aschehoug og Gyldendal vurderer å droppe Kunnskapsforlagets nye nettleksikon, dersom ikke staten kjøper varene. - Vi har tapt 200 millioner kroner, vi kan ikke la to store forlag gå konkurs på grunn av dette, sier William Nygaard i Aschehoug.

Gjeldskutt i Telenor i dag?
Styreleder Eivind Reiten i Telenor kan i dag redusere telekonsernets gjeld med over ti milliarder kroner. Et enkelt vedtak i dagens styremøte vil medføre at British Telecom må betale Telenor en fastsatt pris for aksjer i et irsk mobilselskap.

Aftenposten Interaktiv

Bertelsmann styrker seg for børsnotering
Det tyske mediekonsernet Bertelsmann ser nyervervet kontroll over Luxembourg-baserte RTL Group som et skritt i retning børsnotering.

Computerworld

Vil subsidiere Intel
Israelske myndigheter vil subsidiere i overkant av 3,8 milliarder kroner til Intel hvis de bygger sin planlagte fabrikk i Israel. Intel må bestemme seg innen tre måneder.

Nettavisen

Svensk knipe for Hermansen
Hermansen bytter seg ikke opp i Telenordia i Sverige, men er i stedet bundet til UMTS-taperen. 10,7 milliarder kroner fra British Telecom frister for mye.

DVD-Jon og Økokrim runder året
25. januar var det et år siden Økokrim siktet unggutten Jon Johansen for hacking av kopieringsbeskyttelsen på DVD-plater. Fortsatt er det helt i det blå om det blir noe av saken. - Det kommer en pressemelding, er alt Økokrim kan si.

ITavisen

DSL-opprør i USA
Telenor og andre markedsfører nå ADSL bredbånd i det ganske land. I USA, der DSL har vært på markedet en god stund, har det oppstått en folkelig opprørsbevegelse mot teleoperatørene som tilbyr teknologien.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.