Nyhetsklipp: Trekker tilbake 360.000 SIM-kort

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter fredag formiddag.

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter fredag formiddag.

Aftenposten Interaktiv:

Økonomisk oppgang i NRK-regnskapet
Endelig en gladnyhet for et NRK på sparebluss. Kanalen seiler i økonomisk medvind om dagen, og ligger over tyve millioner kroner foran 2001-budsjettet.

Propaganda:

Gir mediene skylden for IT-boblen
Den svenske medieforskere Håkan Lindhoff gir mediene skylden for IT-boblen som sprakk. Han mener at det uten økonomijournalistene ikke ville vært en boble. Journalistene har behov for en god porsjon selvransakelse, mener han.

dn.no:

Hewlett-Packard bedre enn ventet
Teknologiselskapet Hewlett-Packard har en kraftig resultatnedgang sammenlignet med fjoråret, men leverer likevel bedre tall enn ventet for sitt andre kvartal. (TDN Finans)

ITavisen:

Universitet jammer SMS
Universitetet i Maastricht hevder det finnes bevis for at studentene benytter SMS for å jukse under eksamen. Det skal det bli satt en stopper for. (Kilde: Ananova)

Computerworld:

Sonera trekker 360.000 SIM-kort
Den finske teleoperatøren erstatter 360.000 sim-kort med en feil som gjør at de ikke gir tilgang til lagrede tekstmeldinger eller telefonnummer. Sonera sier at feilen er funnet i 30 kort så langt, og at det ikke er deres egen teknologi det er noe galt med. Sonera forsikrer sine brukere om at det ikke er andre feil med kortene, som for eksempel kunne føre til misbruk.

Nettavisen:

Aksjeskandale felte svensk TV-sjef
Sjefen for Sveriges Television, Maria Curman, fikk fredag sparken etter at det kom fram at hun satt på aksjer for nesten 200.000 kroner i selskapet som eier konkurrentene TV3, TV8 og Viasat.

Til toppen