Nyhetsklipp: UPC snek seg inn i borettslag og ødela en sofa

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter fredag morgen.

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter fredag morgen.

Aftenposten Interaktiv:

Ber Schibsted vrake nettaviser

En svensk medieprofessor mener Schibsted bør satse på betalte papiraviser. - Nettaviser blir aldri lønnsomme, og gratisaviser er et feilspor, mener Karl-Erik Gustafsson.

Intergalaktisk suksess fra Oslo
180.000 mennesker i mer enn 200 land kjemper døgnet rundt om verdensherredømme i et univers oppfunnet av et lite Oslo-firma. De fem-seks ansatte i firmaet Fifth Seasoon traff nettspillerne midt i hjertet med spillet "Planetarion".

dn.no:

Intel tror på lysere tider
Verdens største produsent av minnebrikker, Intel, tror fallet i etterspørselen etter prosessorer som bruker Intel-arkitektur har bunnet ut, og selskapet venter at det normale sesongmessige mønsteret vil gjenopptas. (TDN Finans)

Propaganda:

Nettsjefer krangler om tall
Administrerende direktør Jan Grøbech i DoubleClick hevder at Stein Georg Lillemoen feilinformerer med sine påstander om at 24/7 solgte mest i Europa i fjor. Han sier at Doubleclick solgte for mye mer enn 24/7, men Lillemoen er skeptisk.

Computerworld:

Rambus må betale
Den amerikanske minnebrikke-produsenten Rambus ble tvunget til å betale 3,5 millioner dollar i erstatning, etter at selskapet patenterte en minne-teknologi som ikke var utviklet av dem selv. Det var Infineon Technologies som anla sak mot Rambus etter at teknlogien ble tatt i bruk blant annet i Sonys Playstation 2.

Slepphendt sikkerhet på bærbare
Bærbare PC-er er den største sikkerhetsrisikoen for norske selskaper. Det er konklusjonen i en fersk undersøkelse. Over 70 prosent av selskapene er blitt frastjålet bærbare PC-er i løpet av fjoråret. Samtidig oppbevarer 93 prosent av og til, eller i stor grad, forretningssensitiv informasjon på de samme bærbare PC-ene.

UPC nektet adgang
UPC snek seg inn og brøt i stykker en takluke, knakk en sofa og planla å grave opp hagen uten å spørre om lov. Nå har beboerne satt opp skilt med UPC - ingen adgang. - Vi beklager og skal selvfølgelig betale skadene, sier UPC-sjef.

Bergens Tidende:

Foretrekker nett fremfor TV
Dedikerte nettbrukere ville savnet internettoppkobling mer enn TV og telefon, ifølge en ny studie. (Ananova /Origo)

Frykter flere Mac-hack
Det nye operativsystemet til Apple, OS X, er bygget rundt en Unix-kjerne. Det gjør Mac-brukere mer sårbare for hacking, advarer eksperter. (Wired News/Origo)

Til toppen