Nyhetsklipp: Vil stoppe kriminell GSM-avlytting

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter mandag morgen.

Aftenposten Interaktiv: Kriminelles GSM-avlytting skal stoppes

GSM-nettet kan avlyttes. Nå samarbeider Forsvarets Overkommando, Politiets Overvåkings-tjeneste og mobiloperatørene Telenor og Netcom om å stoppe kriminell avlytting.

Tusentalls Ericsson-jobber i fare
Etter børskollapsen har ledelsen i svenske Ericsson innsett at det ikke holder å si opp tusen mennesker på Mobil Communication i Linköping. (Expressens nettutgave/NTB)

Utlendinger selger i Telenor
Etter nyttår har de utenlandske aksjonærene i Telenor solgt seg kraftig ned i selskapet. Utlendingene er imidlertid fortsatt større enn de private norske aksjonærene.

Napster er allerede overgått av ny konkurrent på nettet
Musikkindustrien ser ut til å ta knekken på Napster, men minst ett av alternativene er allerede en større trussel.

Computerworld:

Håndholdte virus
Eksperter frykter virusspredning på håndholdte PC-er. Ettersom PC-salget synker blir håndholdte hackernes nye mål. (Kilde: The Nando Times)

Skepsis til norske Beat
Den norske MP3-søketjenesten Beat fører brukeren til gratis musikk på Internett. Platebransjen er ikke begeistret. (Origo)

DinSide:

Nettradio rett hjem
Leter du litt rundt på Internett kan du finne en overflod av gratis radiostasjoner. Selvsagt er ikke alle like bra, men med Groovetech fant har man en ekte party-juvel.

dn.no:

Mot Schibsted-seier om tyske gratisaviser
En dommer i Köln konkluderte søndag med at han vil avvise kravet om forbud mot utgivelsen av gratisaviser i Tyskland. Schibsted kan dermed fortsette, og trolig utvide, sin satsing på 20 Minuten. (Kilde: Aftenposten)

Kampanje:

Taper på Schibsted-aksjer
VG-direktør Aslak Ona og mange andre topper i Schibsted-systemet har lidd store papirtap på sine Schibsted-aksjer. (Kilde: Dagens Næringsliv)

Sier ja til epost-reklame
375.000 husstander har sagt ja til å motta reklame per e-post. Bonus-selskapet Trumf opplever nå at stadig flere ønsker reklame via nettet. (Kilde: VG)

Nettavisen:

5 milliarder forduftet i gråmarkedet
Norske selskaper har sugd til seg fem milliarder kroner i gråmarkedet de siste tre-fire årene. Nå er mesteparten gått opp i røyk. Bare tre av 23 tjener penger.
(Kilde: Finansavisen)

Til toppen