Nyhetsrunden 28. desember 2000

Dette skriver nettavisene av tele-, data- og medienyheter torsdag.

Dette skriver nettavisene av tele-, data- og medienyheter torsdag.

dn.no

RINGER INN SKANDINAVIA
Konsernsjefene Ron Sommer i Deutsche Telekom og Michael Bon i France Telecom vender blikket mot Skandinavia. Tyskerne regner på om de skal kjøpe Tele Danmark, mens franskmennene snuser på norske Enitel

ENITEL ENDRER IKKE MÅLSETTINGEN
Enitel ser ingen grunn til å endre sine mål for neste år. Selskapet venter fortsatt positivt driftsresultat før avskrivninger i siste kvartal 2001.

ENITEL SER LAVERE INVESTERINGER I UMTS
Teleselskapet Enitel regner med at Broadband Mobiles totale umts-investeringer kan bli noe lavere enn tidligere antatt, fordi selskapet kan komme til å samarbeide med andre nettoperatører.

Aftenposten Interaktiv

INTERNETT TAR MER AV MEDIEDØGNET
TV, avis og radio er fortsatt de tre mediene som flest nordmenn bruker i løpet av et døgn. Men nå går Internett for første gang forbi ukebladene.

NRK BEST PÅ NYHETER
NRK TV er best på nyheter, sport og underholdning, mens TV 2 er best på serier og debattprogrammer, viser en undersøkelse Opinion har utført.

KINA MOT IT-TOPPEN
Kina har gått forbi Taiwan og er nå verdens tredje største produsent av datamaskiner og IT-utstyr, ifølge en rapport.

Kampanje.com

FORESLÅR TOTALFORBUD MOT BARNEREKLAME
Nyborg-utvalget foreslår et forbud mot reklame rettet mot barn under tolv år. For å begrense kjøpepresset mot barn foreslår utvalget å utvide dagens reklameforbud til å gjelde alle medier.

PEARSON KJØPER MARKETWATCH
Pearson forsterker sitt forhold til MarketWatch. Med kjøpet av 34,4 prosent i selskapet, styrker den britiske mediegruppen sin posisjon i den finansielle online-tjenesten.

LITEN OPPTUR FOR SOL
Konsernsjef Birger Steen i Scandinavia Online har ikke hatt så mye å glede seg over de siste månedene. SOL-kursen har falt som en stein. Men i går gikk SOL opp med to kroner.

FERIERENDE REVE HAR KONTROLL
Torger Reve har tatt ferie fra jakten på ny kringkastingssjef. Styrelederen i NRK mener at han nå har kontroll på denne prosessen.

NRK BEKLAGER SAME-DOKUMENTAR
NRK går nå ut og beklager et dokumentarprogram som ble sendt 2. juledag. Programmet inneholdt scener hvor russiske samer gikk løs på reinsdyr med trestokker.

NRK ØKTE STABEN
Til tross for at NRK er i full gang med nedskjæringer, økte staben med 33 årsverk i desember måned sammenlignet med januar. I desember hadde NRK 3437 årsverk.

Computerworld.no

AFTONBLADET.SE FORTSATT STØRST
Aftonbladet.se er Sveriges mest besøkte nettsted og antall brukere øker. I november gikk Aftonbladets nettsatsing frem med fjorten prosent.

NORSKE SPILL PÅ TV I USA
Den norskengelske utvikleren av mobilspill, Digital Avenue, skal profileres på den amerikanske TV-kanalen ABC i julen.

KUNNSKAPSLØSE IT-SJEFER
Kun to av fem norske IT-sjefer mener de har god kjennskap til ASP. Interessen er også lav.

Til toppen