Nyhetsrunden - enklere blir det ikke

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter tirsdag morgen.

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter tirsdag morgen.

dn.no

Tynnslitt tillit til analytikere

Telenor Venture-sjef Rune Rinnan styrer unna norske finansanalytikere. De har for liten erfaring, mener han og får støtte av kjendisinvestor Terje Mikalsen. Børsdirektør Sven Arild Andersen er forundret over at kundene ikke klager på de dårlige rådene de får.

E-selvangivelse tidligst i 2002
Skattedirektør Bjarne Hope tror ikke den fullstendige selvangivelsen vil være tilgjengelig på nettet før om to år. Likevel tror han over en million norske skatteytere vil levere selvangivelsen via internett eller telefon i år.

CoShopper lukter på LetsBuyIt
LetsBuyIt fortsetter nedturen på den tyske børsen Neuer Markt. Samtidig topper e-handelsplassen ironisk nok listen over de mest besøkte nettstedene i desember. Blant de som lukter på deler av det kriserammede selskapet er norske CoShopper.

Kampanje.com

Sporten.no tar over Nettsport
Sporten Askim AS, som eier nettstedet Sporten.no, har nå kjøpt samtlige aksjer i Nettsport Media AS. Bak nettstedet Sporten.no står A-pressen og Sport Media AS.

Valebrokk lanserer Vincents
TV 2-toppen Kåre Valebrokk mener at sykehusdirektør Jan Vincents Johannessen er en god kandidat til å bli NRKs nye kringkastingssjef. Johannessen selv skal ikke være uvillig til å bli NRK-topp.

Saksøkes for syv mill.
Aftenposten planlegger nå å gå til søksmål mot trykkeriet sitt. Administrerende direktør Olav Mugaas i Aftenposten er lut lei stadig bråk og problemer med trykkingen. Foreløpig ser søksmålet ut til å bli på rundt syv millioner kroner.

Superselskap i fare
Det kan allerede nå gå mot en bråstopp i det planlagte superselskapet med Telenor, TV 2 og NRK ved roret. Selskapet planlegger å ta kontrollen over det digitale sendenettet. Nå mener Telenors juridiske eksperter at selskapet vil bli uspiselig for EU.

Computerworld

EU satser penger på nytt nett
EU investerer 90 millioner kroner i utviklingen av neste generasjons Internett.

Lotus ut på Mastemyr
I sommer flytter Lotus Development Norway fra sine lokaler i Oslo sentrum til en seksjon i IBMs kompleks på Mastemyr.

Sony dobler produksjonen av PS2
En av verdens største produsent av spill-konsoller sier at de i løpet av de neste månedene vil doble produksjonen av sin PlayStation 2.

ITavisen

Slik får du HSCSD på PDA
Med riktig innstilling på PDAen vil du kunne bedre nedlastingshastigheten via Nokia 6210 betydelig. Men hvordan du går frem sier bruksanvisningen lite om.

Digitale foto med vanlig kamera
Nå trenger du ikke nytt kamera for å ta digitale bilder. Med (e)Film kan du ta 1.3 megapixel-bilder med ditt vanlige kamera, og overføre bildene direkte til datamaskinen med PCMCIA eller USB.

VHS med DVD-kvalitet
Mens DVD dundrer avgårde som aldri før, gir ikke JVC opp kampen for den gamle gode VHS-spilleren. Nå kommer den i digital utgave

Til toppen