Nyhetsrunden - enklere blir det ikke

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter mandag formiddag.

dn.no

Mobilbruk kan gi øye-kreft

Tyske forskere mener for første gang å ha påvist at mobiltelefonbruk kan gi kreft. Ikke hjernen slik mange har fryktet, men i øyet.

Skivebom for analytikerne
Opticoms verdi skulle firedobles. TeleComputing, Norman og InFocus skulle ta av. Meglerhusene så gull og grønne skoger. Småsparere som ble med på leken, fikk smake steken. - Analytikerne er unge og har ikke opplevd nedgang før, forklarer generalsekretær Gunnar Winther i Norske Finansanalytikeres Forening.

Bombe truer i Ericssons regnskap
Ericsson kan komme til å foreta kraftige nedskrivninger av sitt varelager for mobiltelefoner i fjorårets siste kvartal. Når Ericsson presenterer 2000-tallene den 26. januar, kan det vise seg at fjorårets tap på forbrukerproduktene, der mobiltelefoner inngår, kan bli så høyt som 25 milliarder svenske kroner.

Kampanje.com

Superselskap kan bli stoppet
Konkurransetilsynet kan komme til å stoppe planene om å lage et digitalt medieselskap i superklassen. Det er Telenor, NRK og TV 2 som er i gang med samtalene om et slikt prosjekt.

Kristin Moe tjener godt
Kristin Moe gjør gode penger i sitt firma Kristin Moe Kommunikasjon. I fjor omsatte kommunikasjonsselskapet hennes for tre millioner kroner. Selv stod hun bak to av millionene.

Horn er klar
Kulturminister Ellen Horn har sagt ja til å møte i Kringkastingsrådet 25. januar. Der skal hun snakke om rabalderet rundt NRK den siste tiden.

Sint Mugaas
Administrerende direktør Olav Mugaas i Aftenposten er for tiden en svært sint mann. Årsaken er store problemer med Schibsted Trykk som gjør sitt til at abonnentene ikke får avisen. Søndag skjedde det igjen.

Tepfers forlater JBR
Patrick Tepfers forlater stillingen som viseadministrerende direktør i JBR McCann og blir i stedet ny adm. dir. i Virtual Garden.

Computerworld

IT-sektoren leter etter arbeidskraft
85 prosent av norske IT-bedriftene planlegger nyansettelser i 2001, viser en fersk undersøkelse.

Lotus nedprioriterer Europa
Lotus har bestemt å droppe Lotusphere i Europa kommende høst. Nedprioriteringen kan bety at Lotus Norge må endre store deler av sin markedsføringsstrategi.

Telefonkatalog gjenkjenner tale
Sverige får nå en telefonkatalog som gjenkjenner stemmer. Maskinen lytter til de aller fleste svenske stemmer, og svarer med å oppgi det nummeret du ønsker.

Kraftig nettvekst i USA
USAs IT-økonomi vokser raskt tross investorflukt og konkursbølge i nettbransjen, viser en undersøkelse.

Bergens Tidende

Fargemobiler rett rundt hjørnet
Snart kommer mobiltelefoner med fargeskjerm. Både Nokia og Microsoft planlegger lansering i år.

Nettleverandører opptrer som nettpoliti
Norske nettleverandører mener selv de ikke har ansvar for det som legges ut på Internett, men likevel opptrer de som nettpoliti og fjerner innhold de ikke liker.

Til toppen