Nyhetsrunden fredag 12. januar

Dette skriver nettavisene av tele-, data-, og medienyheter fredag formiddag.

Dette skriver nettavisene av tele-, data-, og medienyheter fredag formiddag.

dn.no

Storkontrakt til Nera

Nera har inngått en avtale med Forsvarets Tele- og Datatjeneste (FTD) for levering av radiolinjeutstyr. Avtalen er en av Neras største noensinne.

Nye kutt i konsulentbransjen
Det svenske nettkonsulentselskapet Icon Medialab har i løpet av uken sagt opp mellom 30 og 40 ansatte ved Stockholmskontoret. Årsaken er fall i etterspørselen. Icons norgeskontor berøres ikke av hverken oppsigelser eller oppdragsbrist.

Kampanje.com

Førde vil bort fra Horn
Kringkastingssjef Einar Førde ønsker seg bort fra Ellen Horn og Kulturdepartementet. Førde mener at Kulturdepartementet ikke forstår sin rolle som eier. Han mener også at departementet har for små muskler.

DoubleClick senker forventningene
DoubleClick klarer seg gjennom fjerde kvartal uten tap, men forventer lavere omsetning i 2001.

Tøft for Steen
Konserndirektør Birger Steen i Scandinavia Online (SOL) mener at annonsemarkedet på nettet stadig blir tøffere.

Warner/AOL er i boks
Endelig er avtalen mellom gigantene Time Warner og America Online (AOL) klar. Myndighetene har nå sagt ja, og i går ble avtalen mellom de to selskapene underskrevet.

Yahoo faller stort
Nettaktøren Yahoo faller nå stort på børsen. Årsaken er at annonseinntektene svikter. Sent onsdag kveld meldte selskapet om svakere resultater i 2001 i forhold til det som var forventet.

Computerworld

Nytt overvåkingssjokk i NetCom
NetCom har gjentatte ganger telefonavlyttet sine ansatte på call-senteret i Trondheim, hevder en tidligere ansatt. Klart ulovlig og uakseptabelt, sier Datatilsynet.

Bergens Tidende

Ford frykter IT-biler
Økende bruk av IT-utstyr i bilen kan redusere bilsikkerheten, frykter Ford. Bilgiganten undersøker problemet nærmere i et spesialbygd laboratorium.

Krever opphavsrettslig opprydding
MP3.com krever klarhet i lovverket for bruk av musikk på nettet. Musikktjenesten etterlyser folkevett hos plateselskaper og politikere.

Til toppen